Het archief

In het archief op deze site kun je zoeken naar foto’s, filmfragmenten, documenten en andere materialen.

Feniks. Tekening: Ramon de Nennie

Het materiaal is verdeeld over drie archiefkluizen, die gaan over verschillende onderwerpen die met het bombardement en de wederopbouw te maken hebben.

De verwoeste stad

In archiefkluis 1 vind je materiaal over de verwoestingen, de puinhopen en het blussen tijdens en vlak na het bombardement. Bekijk de documenten, de foto´s en de videofragmenten. Je leest, ziet en hoort de verhalen van mensen die de oorlog en de ravage zelf hebben meegemaakt.

/themapagina/themapagina-woii/het-archief/de-verwoeste-stad/

De tijdelijke stad

In archiefkluis 2 vind je materiaal over de noodwinkels en andere voorzieningen die waren getroffen om de stad weer zo snel mogelijk bewoonbaar te maken. Bekijk de documenten, foto´s en videofragmenten waarin je de situatie beschreven krijgt door de ogen van de mensen die deze periode hebben meegemaakt.

/themapagina/themapagina-woii/het-archief/de-tijdelijke-stad/

De nieuwe stad

In archiefkluis 3 vind je materiaal over de wederopbouw, wat er hetzelfde is gebleven en wat er is veranderd. Bekijk de documenten, foto´s en videofragmenten waarin je de situatie beschreven krijgt door de ogen van de mensen die de wederopbouw hebben meegemaakt.

/themapagina/themapagina-woii/het-archief/de-nieuwe-stad/
Feniks. Tekening: Ramon de Nennie

Als je op zoek bent naar iets speciaals dan kun je rondsnuffelen in de archiefkluizen, maar je kunt natuurlijk ook de zoekfunctie rechtsboven gebruiken.