Theater maakt gevolgen slavernij tastbaar

Binnen drie weken was de voorstelling uitverkocht. Voor het theaterstuk ‘Water vergeet niet’ van regisseur Koen Verheijden, onderdeel van het Zeeland Nazomerfestival, is heel veel belangstelling. Het Zeeuws Archief hielp de regisseur met verhalen over drie zwarte vrouwen uit de 18e eeuw.

‘Water vergeet niet’ gaat over alle pijnlijke herinneringen en verloren dromen die de zee in zich bewaart. Het decor is Fort Rammekens dat al eeuwenlang uitkijkt over de Westerschelde en de plek is waar vroeger schepen uit de Caraïben aankwamen en waar schepen vertrokken naar de West-Afrikaanse kust.

Deze en volgende week wonen bijna duizend mensen de voorstelling ‘Water vergeet niet’ op locatie in Fort Rammekens bij Vlissingen bij. Wie geen kaartje heeft en meer wil weten over de voorstelling kan dat doen door:

  1. het interview te beluisteren dat de regisseur 18 augustus 2023 gaf aan het NPO-radio 5-programma Volgspot. Ook een muziekuitvoering uit de voorstelling is hierin te horen!
  2. de volgende promotievideo bekijken op de website van het Zeeland Nazomerfestival:

Wie meer wil weten over de drie historische vrouwen die in het theaterstuk tot leven worden gewekt, kan de verhalen over hen lezen op deze website:

Het muziektheaterstuk is een productie van Theaterproductiehuis Zeeland in coproductie met Likeminds. Lees meer over Water vergeet niet in het programma van het Zeeland Nazomerfestival.

Water vergeet niet

Lees het nieuwsbericht over de theatervoorstelling op deze website

/zwarte-vrouwen-uit-archieven-in-muziektheater/