Studiezaal vanaf juni weer open

Na een periode van aangepaste dienstverlening vanwege het coronavirus is het vanaf dinsdag 2 juni 2020 weer mogelijk om stukken in te zien in de studiezaal van het Zeeuws Archief. Voor de veiligheid van de medewerkers en de bezoekers geldt er wel een aantal spelregels bij een bezoek aan de studiezaal. Zo is vooraf aanmelden verplicht.

Nieuwsbrief over opening

Lees ook onze nieuwsbrief over de opening van de studiezaal.

/zeeuwsarchief/n-zee-van-tijd-studiezaal-weer-open

Vanaf dinsdag 2 juni is het weer mogelijk om stukken te kunnen inzien. De studiezaal van het HIP in Terneuzen blijft vooralsnog gesloten.

Welke spelregels gelden er voor een bezoek aan de studiezaal?

Aanmelding per e-mail

Een aanmelding per e-mail is verplicht. Per dag zijn maximaal 10 bezoekers welkom. Het is mogelijk om originele stukken in te zien. Ook het inzien van publicaties die beschikbaar zijn in de bibliotheek is mogelijk, evenals inzage in banden die in de studiezaal staan, zoals doop- trouw- of begraafregisters. Op dinsdag en donderdag is iemand van het Genealogisch Centrum Zeeland aanwezig voor vragen. Kijk voor de aanmeldingsprocedure hieronder.

Andere voorwaarden

Iedere bezoeker dient zijn eigen laptop mee te nemen; de computers in de studiezaal staan uit.

Voor iedere bezoeker is er een kluisje beschikbaar voor eventueel een jas en tas. De toiletten en het archiefcafé zijn toegankelijk. Uiteraard geldt bij een bezoek aan de studiezaal inachtneming van de anderhalve meter afstand.

Hoe meld ik mij aan voor een bezoek aan de studiezaal?

Voor een bezoek aan de studiezaal is aanmelden vooraf per e-mail verplicht. Stuur een mail aan reserverenza@zeeuwsarchief.nl en geef daarin antwoord op de volgende vragen:

 • Heb je verkoudheidsklachten, koorts of last van benauwdheid?
 • Wanneer wil je komen? De studiezaal is open van dinsdag tot en met vrijdag.
 • Wat is het doel van je bezoek.
 • Breng je iemand mee? Dit kan alleen als de tweede persoon zelf ook onderzoek verricht.

Je ontvangt via de mail een bevestiging. In deze mail vind je ook meer informatie ter voorbereiding op jouw bezoek. Zonder bevestiging (en zonder reserveren) krijg je geen toegang tot de studiezaal.

 • Studiezaal Zeeuws Archief, Middelburg, 2017.

  Dienstverlening zonder bezoek aan de studiezaal

  Veel aanvragen voor het scannen van archiefstukken op verzoek zijn afgelopen periode verzorgd. Ook via de mail (info@zeeuwsarchief.nl), via WhatsApp en telefonisch zijn veel aanvragen afgehandeld. En natuurlijk staan er enorm veel archiefstukken online op de website van het Zeeuws Archief, evenals genealogische gegevens op de site Zeeuwen Gezocht. Uiteraard blijven al deze opties tot archiefaanvraag en –onderzoek gewoon mogelijk.

  Uitleg over de studiezaal

  Kijk hier voor uitleg over de studiezaal van het Zeeuws Archief.

  /plan-je-bezoek/studiezaal/uitleg-over-de-studiezaal/

  Openingstijden van de studiezaal

  Kijk hier voor de openingstijden van de studiezaal.

  /plan-je-bezoek/openingstijden/