Scannen op verzoek

Veel bezoekers laten archiefstukken scannen. Scans van archiefstukken vergemakkelijken onderzoek en maken (lange) reistijden overbodig.

Het Zeeuws Archief biedt de gratis service ‘Scannen op verzoek’. Je kunt via de archiefinventaris een aanvraag doen voor het laten scannen van een archiefstuk.

  1. Zoek in de archiefinventaris het te scannen archiefstuk op. Het inventarisnummer, waarvan het archiefstuk deel uitmaakt, wordt altijd in zijn geheel gescand.
  2. Bij de detailgegevens van het stuk, rechtsboven de beschrijving, klik je op het icoon met de cd.
  3. Vul de gevraagde gegevens in en klik op ‘Versturen’. Je verzoek is nu in behandeling en je ontvangt een e-mail met de bevestiging hiervan.
  4. Voordat het archiefstuk wordt gescand, beoordeelt een medewerker van het Zeeuws Archief de toestand van het stuk. Mocht blijken dat het stuk niet gescand kan worden dan ontvang je hierover per e-mail bericht.
  5. Het duurt ongeveer drie weken voordat jouw aangevraagde scans online staan. Je krijgt per e-mail het bericht met de melding dat de scans beschikbaar zijn. De scans zijn nu voor iedereen in te zien en te downloaden.
  6. Wij kunnen per week maximaal 35 aanvragen in behandeling nemen. De optie scannen op verzoek wordt gesloten als de 35e aanvraag is gedaan. Op de eerste dag van de volgende week wordt de mogelijkheid om aan te vragen weer open gezet. Om méér geïnteresseerden gebruik te kunnen laten maken van deze gratis service, is het niet mogelijk om meer dan 3 scanverzoeken per persoon, per week in behandeling te nemen.

Veelgestelde vragen

Een overzicht van archieftoegangen zoals die online worden getoond

Meer over de archiefinventarissen

Leer meer over de functies in de archiefinventarissen

/plan-je-bezoek/studiezaal/uitleg-over-de-archiefinventarissen/