Scannen op verzoek

Veel bezoekers laten archiefstukken tegen betaling scannen. Scans van archiefstukken vergemakkelijken onderzoek en maken (lange) reistijden overbodig.

Het Zeeuws Archief biedt de service ‘Scannen op verzoek’. Je kunt via de archiefinventaris een aanvraag doen voor het laten scannen van een archiefstuk.

  1. Als je een verzoek wilt doen, log je eerst in bij ‘Mijn studiezaal’. Als je nog geen account hebt, maak dan een account aan.
  2. Zoek in de archiefinventaris het te scannen archiefstuk op. Het inventarisnummer, waarvan het archiefstuk deel uitmaakt, wordt altijd in zijn geheel gescand.
  3. Bij de detailgegevens van het stuk, rechtsboven de beschrijving, klik je op het icoon met de cd.
  4. Je kunt meerdere verzoeken tot scannen tegelijk doen. Vul de gevraagde gegevens in en klik op ‘Versturen’. Je verzoek is nu in behandeling en je ontvangt een e-mail met de bevestiging hiervan. De aanvraag kost € 5,- per inventarisnummer. Daarnaast betaal je € 2,50 transactiekosten per bestelling.
  5. Voordat het archiefstuk wordt gescand, beoordeelt een medewerker van het Zeeuws Archief de toestand van het stuk. Mocht blijken dat het stuk niet gescand kan worden dan ontvang je hierover per e-mail bericht.
  6. Als het archiefstuk niet gescand kan worden dan worden de gemaakte kosten niet teruggestort.
  7. Als een stuk gedigitaliseerd kan en mag worden, dan zullen de scans na 2 tot 5 weken beschikbaar zijn bij het inventarisnummer in de archiefinventaris. Je krijgt per e-mail informatie over de voortgang van je aanvraag en ten slotte het bericht met de melding dat de scans beschikbaar zijn. De scans zijn nu voor iedereen gratis in te zien en te downloaden.

Veelgestelde vragen

Meer over de archiefinventarissen

Leer meer over de functies in de archiefinventarissen

/plan-je-bezoek/studiezaal/uitleg-over-de-archiefinventarissen/