Nieuwe spelregels Open Dag Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief hanteert nieuwe spelregels voor de Open Dag op zaterdag 6 november. De overheidsmaatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus hebben ook invloed op onze Open Dag. Het coronatoegangsbewijs en de basisregels vormen de kern van de nieuwe richtlijnen.

Tijdens de Open Dag gelden een aantal spelregels. Deze vloeien voort uit de persconferentie van dinsdag 2 november jl. waarin de overheid nieuwe coronamaatregelen aangekondigd heeft. De regels zijn:

  • Bij binnenkomst wordt er gevraagd naar het coronatoegangsbewijs (QR-code). Deze kan in uitgeprinte vorm meegebracht worden, of middels de Coronacheck-app.
    Meer informatie over het coronatoegangsbewijs vind je op de website van de Rijksoverheid.
  • Houd zoveel mogelijk anderhalve meter afstand. Onze coronacoaches zien toe op een goede naleving hiervan. De drukte in het gebouw wordt voortdurend gemonitord aan de hand van het aantal bezoekers.
  • In het gebouw ben je verplicht om een mondkapje te dragen als je loopt. Als je zit is het dragen van een mondkapje optioneel.
  • In het gebouw is een looproute aanwezig, die duidelijk aangegeven is. Houd je aan deze route.

Verder is de Vriendenlezing dit jaar niet in de Koorkerk, maar alleen online te volgen. Er vindt een livestream plaats die op zaterdag 6 november vanaf 16.00 uur live te volgen is op ons YouTube-kanaal. Klik hier om naar ons YouTube-kanaal te gaan.

Minder publiek lezingen

De lezingen van onze medewerkers Ilja Mostert en Leo Hollestelle kunnen helaas door slechts 12 personen per lezing worden gevolgd. Hierbij hanteren we de regel: wie zich het eerst heeft aangemeld krijgt voorrang. Helaas is het hierdoor mogelijk dat je je gekozen lezing niet live kunt volgen in ons auditorium. Gelukkig wordt de lezing opgenomen, waardoor je deze later alsnog mee kunt maken.

De rondleidingen door onze ondergrondse depots gaan wel door, zij het met anderhalve meter afstand.

Online programma

Voor mensen die niet naar de Open Dag willen of kunnen komen, heeft het Zeeuws Archief een online programma samengesteld. Daar vind je op zaterdag 6 november onder andere een rondleiding door onze depots, een foto-expositie en de livestream voor de Vriendenlezing. Ook in de periode na de Open Dag zijn er diverse lezingen die gepubliceerd worden. Het programma vind je hier.