‘Verbinding over water’ centraal op Open Dag Zeeuws Archief

‘Verbinding over water’, dat is het thema van de open dag die het Zeeuws Archief op zaterdag 6 november 2021 organiseert. Zeeland is een provincie van verbindingen door dijken, tunnels en bruggen. Dat laten we graag zien! Onze medewerkers leiden je rond door de ondergrondse depots en vertellen enthousiast over de Zeelandbrug of de Provinciale Stoombootdienst. Maar er is nog veel meer te beleven.

Let op! Vanwege de coronamaatregelen gelden er een aantal nieuwe spelregels. Het coronatoegangsbewijs en de basisregels vormen de kern van de nieuwe richtlijnen. Bekijk hier alle nieuwe spelregels.

Voor het eerst in een lange tijd kan het Zeeuws Archief zijn deuren weer openen voor het publiek. Tijdens de open dag op 6 november 2021 krijgt iedereen de kans meer te weten te komen over de geschiedenis van Zeeland, een provincie verbonden door water.

Laat je door onze medewerkers meenemen in de tijd van veerboten en beurtschippers, word verrast door niet eerder vertoond fotomateriaal of leer meer over onderzoek doen naar je voorouders. Daarnaast zijn er diverse exposities en is er een tweedehandsboekenmarkt.

Het programma is op locatie en voor een gedeelte ook online te volgen. De open dag is gratis toegankelijk. Voor de rondleiding en lezingen moet je je vooraf aanmelden. Aanmelden is nu niet meer mogelijk.

 • Zwart-witfoto van de Zeelandbrug in aanbouw

  De Zeelandbrug in aanbouw, ca. 1964-1965. Zeeuws Archief, Beeldbank Schouwen-Duiveland, nr ZM-3249.

 • Kantoor en aanlegsteiger van de Provinciale Stoombootdiensten op het Stationsplein te Vlissingen. Zeeuws Archief, Foto Dert, nr 12257.

 • Arbeiders op een rijsmat tijdens de aanleg van de Veersegatdam (1960). Zeeuws Archief, Historisch-Topografische Atlas Veere (HTAV), nr 526.

  Vriendenlezing

  De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met de jaarlijkse Vriendenlezing, georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief. De lezing wordt dit jaar gehouden door historicus Martin Bossenbroek. Tijdens de lezing vertelt Bossenbroek hoe hij onderzoek gedaan heeft in diverse archieven voor zijn boek De wraak van Diponegoro. Lees meer over de Vriendenlezing.

  Aanmelden & programma

  Wil je je aanmelden of het hele programma bekijken? Klik hier!

  /agenda/aanmelden