Bijeenkomst kwartiermakers slavernijmuseum

Bijeenkomst slavernijmuseum

Hannie Kool-Blokland, directeur van het Zeeuws Archief, is een van de sprekers op een regionale bijeenkomst van de kwartiermakers voor een nationaal slavernijmuseum in Amsterdam, 8 juni in de Zeeuwse Bibliotheek.

Er komt een Nationaal Slavernijmuseum in Amsterdam. De kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt organiseren een aantal bijeenkomsten in het land om verwachtingen en ideeën over zo’n museum op te halen. 8 juni komen ze naar Middelburg in de Zeeuwse Bibliotheek.

Er zijn verschillende sprekers, waaronder ook de directeur van het Zeeuws Archief. Zij zal de bronnen in de archieven toelichten. Het Zeeuws Archief beheert het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC), een bron met gedetailleerde informatie over trans-Atlantische handel in slaafgemaakten in de 18e eeuw.

Wie wil komen luisteren of wil meepraten is welkom.

Hierbij de Uitnodiging​​​​​​​ met daarin een link om aan te melden.

papieren uit het archief van de MCC.

Trans-Atlantische slavenhandel in het Zeeuws Archief

Het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC) geeft gedetailleerde informatie over trans-Atlantische handel in slaafgemaakten in de 18e eeuw. Het is uniek in de wereld en sinds 2011 opgenomen in het UNESCO Memory of the World-Register.

/onderzoek-het-zelf/trans-atlantische-slavenhandel/