René van Stipriaan geeft Vriendenlezing Zeeuws Archief

Vriendenlezing door René van Stipriaan over Willem van Oranje

René van Stipriaan geeft zaterdag 4 november de Vriendenlezing over Willem van Oranje.

Bij de jaarlijkse Vriendenlezing vertelt een bekende Nederlander over zijn werk en de rol van archieven en archiefonderzoek daarbij.

René van Stipriaan is literair-historicus, met een ruime ervaring als onderzoeker, schrijver en presentator. Deskundig op het terrein van de Nederlandse literatuur, en met name de Nederlandse Gouden Eeuw. Met zijn laatst uitgebrachte boek: De zwijger, Het leven van Willem van Oranje, won hij in 2022 de Libris Geschiedenis Prijs en de biografieprijs.

Dit jaar in september komt opnieuw een boek van hem uit: Het reisboek van Willem van Oranje. René van Stipriaan dook voor zijn onderzoek naar Willem van Oranje in de archieven, maar vooral voor zijn laatste boek deed hij ook onderzoek op locatie, ook in Zeeland. In beide gevallen kun je een historische sensatie ervaren. Maar wat betekent nou eigenlijk die term historische sensatie? Van Stipriaan schreef er al eerder over en neemt ons mee.

René van Stipriaan geeft Vriendenlezing
Foto: Bob Bronshoff

 

De Vriendenlezing is afsluiting van de open dag van het Zeeuws Archief. De open dag is gratis toegankelijk.
Kaarten voor de Vriendenlezing kosten € 7,50 Vanaf 1 oktober verkrijgbaar aan de balie bij het Zeeuws Archief, Hofplein 16 Middelburg, of reserveer via vrienden@zeeuwsarchief.nl (vermeld dan of je al vriend bent of niet).
Voor Vrienden van het Zeeuws Archief en hun introducés is de lezing gratis.