Voorstelling over coronatijd bij Zeeuws Archief

In de studiezaal van het Zeeuws Archief wordt op 20 september 2021 de try-out van de voorstelling ‘Rimpelingen; brieven uit Zeeland’ opgevoerd. Deze voorstelling is gebaseerd op brieven van Zeeuwse ouderen waarin zijn schrijven hoe zij de coronatijd beleven. De brieven worden toegevoegd aan het corona-archief van het Zeeuws Archief.

Rimpelingen

beeldmerk van Rimpelingen

In het voorjaar van 2020 ontnam corona ons onze dagelijkse bezigheden. De projectgroep Rimpelingen ging aan de slag met ‘ouderen’ die als aparte groep weggezet werden en nodigde hen uit om hun ervaringen op papier te zetten. De ruim 100 brieven die geschreven werden zijn de basis voor een voorstelling in woord, beeld en muziek, die in dit najaar op diverse locaties opgevoerd wordt. Na de drie kwartier durende voorstelling vindt een nabespreking plaats met het publiek. Tekst en spel wordt gedaan door Anna de Bruyckere, compositie en muzikale uitvoering door Christian Blaha en de regie is in handen van Stefan Perceval.

 

Zeeuws Archief

De brieven zijn inmiddels overhandigd aan het Zeeuws Archief. Ze dragen bij aan de collectie die het Zeeuws Archief samenstelt over de Zeeuwse corona-periode. Het Zeeuws Archief verzamelt documenten over de coronacrisis en de gevolgen voor Zeeland en de Zeeuwen. Iedereen kan nog steeds een bijdrage leveren aan de corona collectie van het Zeeuws Archief.

 

Try-out

De try-out van de voorstelling vindt plaats in de studiezaal van het Zeeuws Archief. Anna de Bruyckere zegt hierover: “Voor mij zijn kunst en geschiedschrijving als twee zijden van gemeenschappelijke reflectie op onze tijd, wereld en onszelf. Deze ‘zijden’ samenbrengen bij het Zeeuws Archief, vind ik een buitenkans en heel symbolisch. Dat de brieven die we voor de voorstelling verzamelen, bij jullie verder leven. En dat we vervolgens bij het Zeeuws Archief onze try-out opvoeren, super!

De try-out is inmiddels vol geboekt. Voor andere speeldata en/of meer informatie is de site van Rimpelingen te raadplegen.

Rimpelingen

Meer informatie over het project Rimpelingen en speeldata van de voorstelling.

rimpelingen.eu