De Kuiperspoort 1910-1920

Maak je album compleet tijdens de plaatjesdag

Op zaterdag 4 februari organiseert het Zeeuws Archief samen met drie Middelburgse Jumbovestigingen een plaatjesdag. Iedereen heeft zo de mogelijkheid om het plaatjesboek met historische beelden uit Middelburg vol te krijgen. Je bent van harte welkom op zaterdag 4 februari, van 10.00-16.00 uur in het Zeeuws Archief. Voor deze dag gelden wel een aantal spelregels.

Deurbeleid
Omdat we ervoor willen zorgen dat iedereen rustig zijn of haar plaatjes kan vinden en bemachtigen, werken we die dag met een deurbeleid. Hierdoor is het mogelijk dat je soms even moet wachten voordat je naar binnen mag. Er mogen 100 mensen tegelijkertijd naar binnen.

Hoe werkt het?
Je hebt dus de mogelijkheid om de plaatjes die je nog mist op te halen. Maak van tevoren een lijstje van welke nummers je nog mist. Neem ook je dubbele plaatjes mee. Die plaatjes kun je aan het einde van je bezoek inleveren in een bak, zodat ook anderen hun boek vol kunnen krijgen.

De afgelopen maanden kon iedereen de afbeeldingen uit de beeldbank van het Zeeuws Archief sparen bij drie Middelburgse vestigingen van supermarktketen Jumbo. De spaaractie loopt nog tot 31 januari 2023. De plaatjesdag is dus de enige mogelijkheid om je boek compleet te krijgen.

Foto's downloaden

Het is ook mogelijk om zelf onze beeldbank te doorzoeken. Je vindt er niet alleen afbeeldingen uit Middelburg, maar van heel Zeeland. Veel foto’s zijn ook te downloaden.

www.zeeuwsarchief.nl