Een album vol Middelburgse foto's

Vanaf vandaag is het mogelijk om Middelburgse afbeeldingen uit de beeldbank van het Zeeuws Archief te sparen. De plaatjes zijn verkrijgbaar bij de Middelburgse vestigingen van supermarktketen Jumbo. Het Zeeuws Archief verzorgde het beeld- en tekstmateriaal.

Het was een flinke uitdaging om uit de meer dan 16.000 afbeeldingen over Middelburg een selectie te maken. Uiteindelijk hebben 175 foto’s een plek gekregen in het plaatjesalbum. De afbeeldingen laten zien hoe Middelburg vroeger was. Foto’s van gebouwen die er inmiddels niet meer zijn, van beroepen van vroeger of van drukte als Middelburg op z’n kop staat tijdens een bezoek van de koningin.

Het is ook mogelijk om zelf onze beeldbank te doorzoeken. Je vindt er niet alleen afbeeldingen uit Middelburg, maar van heel Zeeland. Veel foto’s zijn ook te downloaden.

De spaaractie loopt van 7 december 2022 t/m 31 januari 2023 bij Jumbo Sir W. Churchilllaan, Jumbo Dauwendaele en Jumbo Johan van Reigersbergstraat.

Zelf graven in de afbeeldingen?

Het is ook mogelijk om zelf onze beeldbank te doorzoeken. Je vindt er niet alleen afbeeldingen uit Middelburg, maar van heel Zeeland.

/onderzoek-het-zelf/archief/
  • Karren met plaatjesalbums.

  • Campagnemateriaal van de plaatjesactie van supermarkt Jumbo (Foto: Jumbo).