Ledverlichting bij het Zeeuws Archief

Bij het Zeeuws Archief in Middelburg wordt alle verlichting vervangen door meer duurzame verlichting. In totaal worden meer dan 750 armaturen vervangen. Dit levert naar verwachting een besparing op van circa 18.000 KWh per jaar. Omdat het Zeeuws Archief gehuisvest is in 5 geschakelde panden met vele verschillende soorten ruimtes, verloopt dit project in fasen.

In de studiezaal, het archiefcafé en de entree zijn de 27 hanglampen vervangen door led-armaturen. Ook de verlichting in het monumentale Van de Perrehuis, met werkplekken voor medewerkers, is vervangen door led verlichting. Deze verlichting is voor medewerkers tevens plezieriger om bij te werken dan bij conventionele verlichting. In de drie depots, waar de archieven bewaard worden, zijn de in totaal 300 lampen vervangen. Van alle lampen in het pand worden deze het minst gebruikt omdat het in depots donker is (tenzij er medewerkers aan het werk zijn). Eind maart is de totale vervanging naar verwachting gereed en is 99% van de verlichting bij het Zeeuws Archief led verlichting.

Duurzaamheid bij het Zeeuws Archief

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het Zeeuws Archief. Lees ook over andere projecten in het kader van duurzaamheid.

/over-ons/duurzaamheid/