Het Zeeuws Archief laat zich zien! - online programma

Traditiegetrouw vindt op de eerste zaterdag in november de open dag van het Zeeuws Archief plaats, evenals de Vriendenlezing. Hoewel we dit jaar geen geïnteresseerden kunnen ontvangen, laten we ons graag – digitaal – zien. Ook de Vriendenlezing kan iedereen online bijwonen. Dus houd op zaterdag 7 november je pc, tablet, Ipad of telefoon binnen handbereik!

Ieder heel uur tussen 13.00 en 16.00 uur is er een onderdeel van het online programma te bekijken.

De aftrap is het welkomstwoord door Hannie Kool, directeur van het Zeeuws Archief.

Vervolgens kan de expositie ‘archieven op het spoor’ in het Archiefcafé bekeken worden, bestaande uit foto’s uit het verleden, die een reis van Vlissingen naar Middelburg verbeelden.

Om 15.00 uur staat het filmpje van het Zeeuws Archief op het programma. Maak kennis met wat het archief is en wat het archief doet! We zijn blij met deze beeldende presentatie en we zijn benieuwd wat jij ervan vindt.

We sluiten het online programma om 16.00 uur af met de Vriendenlezing. Dit jaar niet in de kerk, maar voor iedereen online te zien. Spreekster is Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis. Haar fascinatie voor Napoleon en haar onderzoek naar het ontstaan van de Nederlandse identiteit zijn ingrediënten voor de boeiende lezing ‘Alle wegen leiden naar Napoleon. De strijd tegen het water en de Nederlandse identiteit’.

En mocht je een programma onderdeel missen; kijk het dan achteraf op de website terug.

Bekijk programma