Het Zeeuws Archief laat zich zien! - Online programma

Traditiegetrouw vindt op de eerste zaterdag in november de open dag van het Zeeuws Archief plaats. Dit jaar laten we ons ook graag zien! Helaas niet in ons pand, maar wél middels een online programma. Ook de jaarlijkse Vriendenlezing is online, zodat iederéén er bij kan zijn.

Op zaterdag 7 november is hier op deze pagina het volgende programma te zien:

13.00 Welkom door directeur Hannie Kool

De directeur van het Zeeuws Archief, Hannie Kool-Blokland, heet iedereen welkom. Het is jammer dat dit jaar op de eerste zaterdag van november de deuren van het Zeeuws Archief niet geopend zijn voor iedereen die kennis wil maken met ons werk. Daarom doen we dat dit jaar online. Via de computer, tablet of telefoon hopen we ons te laten zien.

Bekijk hier 7-11-20 vanaf 13.00 uur het welkomstwoord door Hannie.

14.00 Expositie Archieven op het spoor

In het Archiefcafé is momenteel de expositie ‘Archieven op het spoor – De verbinding Middelburg-Vlissingen’ te zien.  Op de site presenteren we ‘m ook. De foto’s geven een beeld van de reis van Vlissingen naar Middelburg. Net als het gemeentearchief Vlissingen, dat dit jaar ondergebracht is bij het Zeeuws Archief. Ad Tramper en Anneke van Waarden vertellen over de reis, die start in de Hellebardierstraat, de oude locatie van het Vlissingse gemeentearchief. Diverse vervoermiddelen uit vervlogen tijden brengen de kijker naar het eindpunt; het Zeeuws Archief op het Hofplein.

Bekijk hier 7-11-20 vanaf 14.00 uur de expositie in het Archiefcafé.

15.00 Presentatie  Zeeuws Archief

Benieuwd wat het Zeeuws Archief nu eigenlijk is en doet? Dat laten we je graag zien! In deze bedrijfsfilm komen diverse onderdelen van het werk van het Zeeuws Archief getoond. Neem een kijkje in het Van de Perrehuis, loop mee door de depots, bekijk het oudste archiefstuk en wees welkom in de studiezaal. Ontdek waarom het Archief ook voor jou interessant is!

Bekijk hier 7-11-20 vanaf 15.00 uur de bedrijfsfilm van het Zeeuws Archief.

16.00 Vriendenlezing

Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radbout Universiteit Nijmegen, verzorgt dit jaar de Vriendenlezing, getiteld ‘Alle wegen leiden naar Napoleon. De strijd tegen het water en de Nederlandse identiteit’. Haar fascinatie voor Napoleon en haar onderzoek naar het ontstaan van de Nederlandse identiteit zijn ingrediënten voor een boeiende lezing.

Bekijk hier 7-11-20 vanaf 16.00 uur de Vriendenlezing

Ook vriend worden? Lees hier meer: Vrienden van het Zeeuws Archief