Expositie Stadstekenklas bij het Zeeuws Archief

Van 4 tot 22 juli zijn bij het Zeeuws Archief in Middelburg tekeningen te zien zijn die de Stadstekenklassen (groep 6 van Archipelschool Het Talent en CSW Van de Perre) afgelopen schooljaar gemaakt hebben. De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van het Zeeuws Archief gratis te bezoeken (ma t/m vr van 10 tot 17 uur).

Maandag 4 juli is de expositie officieel geopend met de stadstekenklas groep 6 van Het Talent. Er is een lint doorgeknipt en een toost uitgebracht. De voorzitter van de Teekenacademie, Arnold Wiggers, heeft in zijn toespraak de kinderen gecomplimenteerd met hun prachtige werk.

 • Scholieren en docenten heffen het glas bij de opening van de expositie.

  Opening van de expositie Stadstekenklassen 2021-2022 van de Teeken Akademie in Middelburg. Zeeuws Archief, 4 juli 2022.

 • Scholieren bekijken ingelijste tekeningen die aan de wand hangen.

  opening expositie Stadstekenklassen 2021-2022 van de Teeken Akademie

 • expositie Stadstekenklassen 2021-2022 van de Teeken Akademie

  Teeken Akademie

  De Teeken Akademie in Middelburg is opgericht in 1778. Het huidige bestuur wil ‘De tekengeschiedenis van Zeeland levend houden en tekenkunst vandaag bevorderen.’ Een jaar geleden is het project Stadstekenaars van start gegaan.
  De eerste Stadstekenaars van Middelburg zijn aangesteld en ook de eerste Stadstekenklassen. Een historisch moment in de lange geschiedenis van de Teeken Akademie. Een jaar lang tekenen een beroepskunstenaar, een liefhebber en een schoolklas hun visie op Middelburg en haar bewoners.

  Stadstekenklas

  De Stadstekenklassen 2021-2022 hebben gedurende het jaar met kunstenaar Liesbeth Labeur gewerkt in de oude traditie van de Teeken Akademie. In drie lessen tekenen naar prent of ets, naar gipsen beeld en naar levend model. De resultaten van hun werk zijn dus nu in een expositie te zien bij het Zeeuws Archief.
  Voor het nieuwe schooljaar is de Teeken Akademie opnieuw op zoek naar een bovenbouwklas die Stadstekenklas van Middelburg wil worden.

   

  leden van de Teeken Akademie tekenen een model na.
  De leden van de Teekenacademie te Middelburg een model tekenend. 1789-1793. Zeeuws Archief, Zeeuws Genootschap, Zelandia Illustrata, deel III, nr 1033.

  Meer over de Teeken Academie

  Het Zeeuws Archief is postadres voor de Teeken Akademie. Daarmee hoort de Teeken Akademie tot onze inwonende instellingen.

  /over-ons/inwonende-instellingen/stichting-teeken-akademie/