mensen in grote zaal met geblokte tegels op de grond.

'Vrijwilligers zijn essentieel voor het Zeeuws Archief'

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag van het Zeeuws Archief bleek weer hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. ‘Vrijwilligers zijn essentieel voor de dienstverlening en het informatiebeheer van het Zeeuws Archief’.

De Burgerzaal van het stadhuis in Middelburg stroomt langzaam vol, op deze woensdagmiddag. De middag, die ieder jaar speciaal voor vrijwilligers wordt gehouden, vormt een waardering voor het werk dat de vrijwilligers doen. ‘Het is een goede gewoonte die we met de komst van het archief van Schouwen-Duiveland hebben overgenomen’, zegt Hannie Kool-Blokland, directeur van het Zeeuws Archief. De vrijwilligers beluisterden een presentatie van archiefmedewerkers Ilja Mostert en Peter Blom. Vervolgens kregen ze een exclusieve rondleiding door het in laatgotische stijl gebouwde stadhuis van Middelburg.

 • hoge zaal met stoelen, in het midden een pad. Geblokte tegelvloer.

  Hannie Kool-Blokland spreekt haar waardering uit naar de vrijwilligers.

 • Archiefmedewerkers Ilja Mostert en Peter Blom vertelden over de stadhuizen van Zierikzee en Middelburg.

 • Archivaris Peter Blom (m) gaf een rondleiding door het stadhuis van Middelburg.

  Essentieel

  Ook Hannie Kool-Blokland sprak de aanwezigen toe. ‘We zijn erg trots op de honderd vrijwilligers die het Zeeuws Archief heeft. Ze zijn essentieel voor de dienstverlening en het informatiebeheer.’ Want vrijwilligers doen veel en verschillend werk. Zo leidt de een schoolklassen rond, terwijl een ander foto’s scant en beschrijft voor in de beeldbank. Weer een ander voert persoonsgegevens in uit de achttiende eeuw in de database Zeeuwen Gezocht.

  Meer weten over het werk dat vrijwilligers doen? Bekijk de persoonlijke verhalen van drie vrijwilligers, die we vorig jaar interviewden. 

  Marja Abrahamse thuis aan het werk aan VeleHanden

  Vrijwilliger in beeld - Marja Abrahamse

  /blog/vrijwilliger-in-beeld/
  jaap wiebrens in een stoel, op de achtergrond staat een boekenkast.

  Vrijwilliger in beeld - Jaap Wiebrens

  /blog/vrijwilliger-in-beeld-jaap-wiebrens/

  Vrijwilliger in beeld - Bert Alderliesten

  /blog/vrijwilliger-in-beeld-bert/