Binnengluren

Voor ons als medewerkers is het misschien niet meer zo bijzonder, toch zijn wij nog elke dag trots op het prachtige gebouw waarin we werken: het Van de Perrehuis, 18e eeuws stadspaleis van de patriciërsfamilie Van de Perre.

Want het kan ook anders. Denk maar aan de vele mensen die het moeten doen met een onpersoonlijk kantoorgebouw op een industrieterrein? Nee, dan onze stijlkamers, stuk voor stuk ademen die pracht, kleur en vooral inspiratie.

Graag willen wij de schoonheid van ‘onze’ monumentale parel met u delen. Omdat we er ook en vooral moeten werken, kan dat echter niet altijd. Maar elk jaar tijdens Open Monumenten Dag zetten wij de deuren van het Van de Perrehuis wagenwijd open. Dit jaar is dat op zaterdag 11 september 2010.

Medewerkers van het Zeeuws Archief geven die dag rondleidingen door de fraaie stijlkamers en vertellen over de historie van het huis, haar bewoners en haar schatten. Vrij rondlopen kan helaas niet, daarvoor is het huis te kostbaar.

De rondleidingen vertrekken elk half uur vanaf de receptie. De eerste om 10.00 uur, de laatste om 16.00 uur. Er geldt een maximum van 25 deelnemers per rondleiding en vol is ook echt vol, want het gebouw kan grotere groepen nu eenmaal niet verwerken.
Deelname aan de rondleidingen is gratis.

Graag tot ziens op 11 september a.s.