Exploitatie badstrand door Gerard Alberts

De Zeeuwse zakenman Gerard Alberts exploiteerde tussen 1881 en 1891 een nieuw badstrand bij Zandvoort. Het archief van zijn onderneming is bewaard gebleven.

Gerard Alberts (1835-1908) was directeur van Houthandel Alberts & Co te Middelburg. Het Zeeuws Archief beheert het Archief Houthandel Alberts, inclusief de Maatschap Alberts & Co ter exploitatie van baden te Zandvoort.

In de archiefstukken proef je de spanning van de onderhandelingen tussen de zakenpartners. De rekeningen geven verrassende informatie prijs over het uitgebreide badmaterieel en de badadministratie geeft van dag tot dag een nauwkeurig beeld zien van het weer, de watertemperatuur en de in dit geval teleurstellende bedrijfsresultaten.

Over de exploitatie publiceerde het Zeeuws Archief het webartikel Fiasco voor Zeeuwse exploitatie van badstrand Zandvoort.

Exploitatie badstrand in Zeeuws Archief

Raadpleeg voor de exploitatie van het nieuwe badstrand bij Zandvoort het Archief Houthandel Alberts, de Maatschap Alberts & Co ter exploitatie van baden te Zandvoort, inventarisnummers 1089 t/m 1105.

www.archieven.nl