Zeeuws Archief viert Internationale Archieven Dag op zaterdag 9 juni 2018 via Twitter

Naar beneden scrollen

Het Zeeuws Archief maakt op Internationale Archieven Dag, 9 juni 2018, een herinneringstour door de depots en laat via zijn Twitteraccount @zeeuwsarchief zien welke herinneringen er in het Zeeuws Archief liggen opgeslagen. Volg 9 juni de hashtag #archivesmemory en ontdek enkele memorabele pareltjes.

Herinneringen

Archieven zitten vol herinneringen: archieven vormen het geheugen van de samenleving. Herinneringen sla je op in je geheugen. Iedereen kan het geheugen van de samenleving raadplegen en er in zoeken. Die zoektochten kunnen ook je eigen geheugen weer stimuleren, een herinnering oproepen die weggezakt was of die je was vergeten.
Denk bij archieven niet alleen aan papier en perkament! Er zijn nog veel meer dragers van informatie die herinneringen bevatten. Denk maar eens aan beeld (foto’s, prenten, film, etc.) en geluid (muziek, gesproken woord).

#archivesmemory

Herinneringen, daarover gaat het op 9 juni, Internationale Archieven Dag (#IAD18). Deel je herinneringen aan archieven, aan onderzoek in archieven, aan werken met archieven, aan herinneringen – in welke vorm dan ook – in je eigen archief, via Twitter en gebruik daarbij de hashtag #archivesmemory.

Het Zeeuws Archief deelt op zaterdag 9 juni 2018 via @zeeuwsarchief documenten die bewaard zijn als herinnering, zoals dagboeken, brieven en vriendenboekjes.

9 juni: Internationale Archieven Dag

Op 9 juni is het Internationale Archieven Dag. Zoals elk jaar organiseren de Twitterinitiatieven Follow An Archive en Ask Archivists ook in 2018 weer een evenement op Twitter om de viering van deze bijzondere dag extra luister bij te zetten.

Het thema van het jaarlijkse Twitterevenement in 2018 is: #archivesmemory : archieven en herinnering / herinneringen in en aan archieven.

Op de weblogs van de initiatiefnemers Follow An Archive en Ask Archivists is meer informatie (in het Engels) te vinden over Internationale Archieven Dag 2018 #IAD18 en het Twitterevenement #archivesmemory.