Zeeuws Archief tekent voor blijvende samenwerking met andere RHC’s

Het Zeeuws Archief heeft op donderdag 1 februari 2024 het convenant getekend voor een blijvende samenwerking met andere Regionale Historische Centra (RHC). Met de invoering van de nieuwe Archiefwet – waarvan het voornemen is die per 1 januari 2025 in werking te laten gaan – treedt de rijksoverheid uit de gemeenschappelijke regeling, maar blijft ze wel inhoudelijk en financieel betrokken bij de RHC’s.

Met het ondertekenen van het convenant spreekt het Zeeuws Archief het voornemen uit om langdurig te blijven samenwerken voor het behoud en beheer van de archieven die het Zeeuws Archief in huis heeft. Het convenant werd samen met de andere RHC’s, de Algemeen Rijksarchivaris en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap getekend in de Janskerk, de historische locatie van het Noord-Hollands Archief in Haarlem.

De Regionale Historisch Centra (RHC), waar het Zeeuws Archief er één van is, zijn al enkele decennia de centrale plek waar lokale, regionale en rijksarchieven samenkomen en geven daarmee een belangrijk beeld van de Nederlandse geschiedenis.

Fotografie: Kim Krijnen

  • Groepsfoto van voorzitters van de 10 RHC's en de Algemeen Rijksarchivaris in de Janskerk te Haarlem. Foto: Kim Krijnen.

  • Tweede van links: Angelique Groenewegen, Hoofd Beheer & Exploitatie van het Zeeuws Archief. Foto: Kim Krijnen.