Zeeuws Archief in NRC-podcast 'Boven Water'

Archiefmedewerker Ilja Mostert vertelt meer over de Watersnoodramp in de NRC-podcast ‘Boven Water.’ In de eerste twee afleveringen  wordt er gezocht naar meer informatie over de familie Den Boer uit Zonnemaire, die allemaal omkwamen tijdens de Ramp.

Podcastmaker Maarten Dallinga vertelt: ‘Mijn opa was nog maar net dominee in het Zeeuwse Zonnemaire, toen de ramp plaatsvond en hij afscheid moest nemen van een heel gezin uit zijn kerkelijke gemeente: de familie Den Boer. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij alle gezinsleden begraven, inclusief de eenjarige Kaatje.’

De Watersnoodramp is niet alleen bijna zeventig jaar geleden, er is nog een tweede actualiteit: klimaatverandering. ‘1953’ was voor zover bekend dan wel niet het gevolg van klimaatverandering, het laat wel iets zien van waar we steeds meer rekening mee moeten houden: ernstige overstromingen.

zee met donkere lucht, cinematografisch

Beluister de afleveringen

Nederland loopt grote risico’s door klimaatverandering. Maar onze toekomst hebben we deels zelf in de hand. Floor Boon en Maarten Dallinga onderzoeken wie aan zet zijn om ontwrichtend extreem weer zoveel mogelijk te voorkomen.

www.nrc.nl