Zeeuws Archief in de film Tijdgravers

De film Tijdgravers, over de conservatoren van het Zeeuws Genootschap en deels opgenomen bij het Zeeuws Archief, is zondag 29 maart te zien bij Cinema Middelburg.

Op zondagmiddag 29 maart 2020 gaat de documentaire Tijdgravers in première bij Cinema Middelburg (Kloveniersdoelen). De documentaire is een poëtische ode aan noeste arbeid van de conservatoren van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen. Gemaakt door de bekende Zeeuwse filmmaker Fifi Visser.

Een deel van de documentaire is opgenomen bij het Zeeuws Archief. Het Zeeuws Archief beheert de historisch-topografische atlas Zelandia Illustrata en het archief van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen.

Zelandia Illustrata

Voor het digitaliseren van de kaarten- en prentenverzameling uit de Zelandia Illustrata zijn ruim 35.000 scans gemaakt. Iedereen kan online op zeeuwsarchief.nl op twee manieren bladeren in de historisch topografische atlas. Willekeurig via de beeldbank van de site of via een historische ordening, zie bijvoorbeeld de archiefinventaris van Zelandia Illustrata I – kaarten.

Genootschapsarchief

Ook het archief van het genootschap, 200 jaar genootschapsgeschiedenis, is online te vinden. Zo’n 154.000 scans of ruim 300.000 pagina’s zijn online in te zien in de inventaris van het archief en de inventaris van de handschriftenverzameling van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW) via de website van het Zeeuws Archief.

Kaarten voor de film op zondag 29 maart om 17.15 uur zie Cinema Middelburg.

De trailer van de documentaire is te zien op https://vimeo.com/391795735.