Zeeuws Archief bij Four Freedom Awards in New York

Lonnie Bunch, oud-directeur en oprichter van Smithsonian’s National Museum of African-American History and Culture (NMAAHC), heeft 5 oktober 2019 de Algemene Vrijheidsaward ontvangen tijdens de uitreiking van de Four Freedom Awards in New York. Hannie Kool-Blokland, directeur van het Zeeuws Archief woonde de gebeurtenis bij.

Hannie Kool-Blokland en Lonnie Bunch, na de uitreiking van de Four Freedom Awards, 5 oktober 2019 in New York.

Kool-Blokland maakt deel uit van de grote Zeeland-delegatie die afgelopen week een bezoek bracht aan de staat Michigan, waarheen veel Zeeuwen in de negentiende en twintigste eeuw emigreerden.

In Washington ontmoette Kool-Blokland de oud-directeur en oprichter van het NMAAHC, Lonnie Bunch. Hij kreeg afgelopen zaterdag de Algemene Vrijheidsaward voor zijn werk, tijdens de uitreiking van de Four Freedom Awards 2019 in New York. Het Amerikaanse museum is zeer geïnteresseerd in het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC). De MCC legde zich in de tweede helft van de achttiende eeuw toe op trans-Atlantische slavenhandel.

Lees meer

Lees het artikel in de PZC over de ontmoeting

www.pzc.nl
Logo in de stijl van het VOC-logo, met de in elkaar grijpende letters V, C en C, en daaronder een grote letter M.

Slavenhandel in het archief van de MCC

Lees meer over onderzoek doen in het volledig digitaal toegankelijke archief van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC), de werelderfgoedstatus van het archief en de blog en de online expositie over de reis van het schip de Eenigheid.

/onderzoek-het-zelf/trans-atlantische-slavenhandel/
Ouders en drie kinderen kijken lachend naar de fotograaf.

Zeeuwse emigranten

Lees meer over de emigratie van Zeeuwen, bijvoorbeeld naar Michigan in de V.S.

/onderzoek-het-zelf/zeeuwse-emigranten/