Zeeuws Archief als concertlocatie PopMonument

Op zaterdag 16 juli landt het festival PopMonument voor het eerst in Middelburg. En ons onderkomen, het Van de Perrehuis, is één van de concertlocaties.

Bij PopMonument geven verschillende bands een optreden op een erfgoedlocatie of een monument. De organisatie is in handen van de Spot en Erfgoed Zeeland. Je koopt een ticket waarmee je alle optredens van die avond kunt bezoeken volgens zelfgekozen tijdschema.

The Visual treedt op in de hal van het Van de Perrehuis

In het Van de Perrehuis treedt het popduo The Visual op, een alternatieve formatie rondom het duo Anna van Rij (zang/gitaar) en Timon Persoon (synths/elektronica). Om 21.00 uur en om 22.15 uur.
Voor het Zeeuws Archief is dit een nieuwe manier om ons erfgoed in de spotlights te zetten. Voor de bezoekers een uitgelezen kans om onze mooie locatie eens anders te beleven.
Verder staan op het programma die avond MEROL, The Kik, CUT_ x Phasing Waves, Pitou, Douglas Firs, Bert Dockx, Smudged, Anna-Rose-Clayton, Lander & Adriaan, INNERWOUD, Kenny Anders, Collective Loom en Corinne Heyrman.

Programma PopMonument

Bekijk alle optredens, de locaties en informatie over tickets. Ook een handige timetable.

popmonument.nl

Van de Perrehuis

Het Van de Perrehuis is een stadspaleis uit 1765. Het is vernoemd naar Johan Adriaan van de Perre, die samen met zijn vrouw Jacoba van den Brande, opdracht tot de bouw gaf.
Het optreden van The Visual op 16 juli zal plaatsvinden in de hal. Hier is ook het indrukwekkende planetarium te zien dat van de Perre liet bouwen tussen 1782 en 1786. In 2014 werd volledig gerestaureerd en geplaatst in de centrale ontvangsthal. Meer over het planetarium.
Het van de Perrehuis is anders alleen geopend voor publiek tijdens de Open Monumentendag (10 sept). Dan worden er rondleidingen gegeven door de medewerkers van het Zeeuws Archief en kun je ook de verschillende stijlkamers bekijken.

open monumenten dag stijl kamers collage
facade perrehuis

Het van de Perrehuis

Wat is het verhaal achter het van de Perrehuis?

/over-ons/gebouw/