Word jij informatiebeheerder bij het Zeeuws Archief?

Het Zeeuws Archief is per direct op zoek naar 2 informatiebeheerders (m/v) voor 36 uur per week voor anderhalf jaar.

Het Zeeuws Archief is specialist op het gebied van duurzame toegankelijkheid van analoge en digitale informatie en biedt opslag, authenticiteit en toegankelijkheid van Zeeuwse archieven en collecties.

Het Zeeuws Archief houdt zich bezig met het verwerven, toegankelijk maken en beschikbaar stellen van archieven en collecties. Daarnaast houdt het Zeeuws Archief toezicht op het archiefbeheer van aangesloten overheidsorganisaties en spant het zich in voor goede relaties met de ketenpartners in Zeeland.

Het Zeeuws Archief is per direct op zoek naar 2 informatiebeheerders (m/v) voor 36 uur per week voor anderhalf jaar.

Wij vragen

Als informatiebeheerder is het jouw taak de archieven en collecties (digitaal) toegankelijk te maken voor het publiek. Het beschrijven van archieven en collecties gebeurt in het archiefbeheersysteem Mais-Flexis. De te ontsluiten archiefstukken variëren van geschreven en gedrukte documenten tot boeken en beeldmateriaal zoals kaarten, prenten en tekeningen of film.

Je bent goed in het toegankelijk maken van zowel analoge als digitale informatiedragers en je hebt met de module beschrijven van MAIS-Flexis gewerkt. Je bent in staat keuzes te maken en daaraan opvolging te geven. Je kent de archiefwet en de regelgeving op het gebied van informatiebeheer.

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur Archivistiek B, en aantoonbare ervaring met het toegankelijk maken van archieven en collecties. Je bent accuraat, zelfstandig en creatief, ook onder tijdsdruk. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je werkt graag samen met interne en externe partijen.

Wij bieden

Afhankelijk van kennis en ervaring bieden wij een maximum salaris van € 3.293,- bruto per maand, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De aanstelling is voor de periode tot 1 januari 2019 en vindt plaats op basis van payroll.

Informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hanneke van Aalst, afdelingshoofd Informatie & Kennis, via 0118-678800. Voor meer informatie over het Zeeuws Archief, kijk op deze website.

Interesse in deze tijdelijke functie?

Jouw sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 1 september 2017 en kun je per e-mail versturen naar vacature@zeeuwsarchief.nl onder vermelding van ‘vacature informatiebeheerder’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.