Voordelen voor Vrienden

Vrienden van het Zeeuws Archief hebben met hun Vriendenpas een streepje voor.

Behalve uitnodigingen voor het bijwonen van presentaties in het Zeeuws Archief ontvangt u als Vriend(in):

  • een uitnodiging en twee vrijkaarten voor de lezing door een Bekende Nederlander tijdens de jaarlijkse open dag van het Zeeuws Archief ter waarde van €10,-. Landelijk bekende sprekers vertellen over hun ervaringen met archieven en archiefonderzoek in hun werk. Bekijk het overzicht van BN’ers die een lezing gaven in Bekende Nederlanders en hun historische sensatie.
  • een uitnodiging voor de opening van de expositie in het Zeeuws Archief. In de archiefkelders van het Van de Perrehuis wordt om het jaar een nieuwe expositie ingericht, waarin de geschiedenis tot leven wordt gebracht. De collecties van het Zeeuws Archief vormen de basis voor elke expositie.
  • tien procent korting op cursussen, lezingen en publicaties. Archiefmedewerkers geven elk jaar nieuwe cursussen en workshops. Meer informatie over het cursusaanbod, en het overzicht van de publicaties (mede) uitgegeven door het Zeeuws Archief.

Bedrijven die Vriend zijn van het Zeeuws Archief kunnen daarnaast ruimten in het Zeeuws Archief huren met tien procent korting.

Aanmelden is eenvoudig.

Voor iedereen

Iedereen kan zich aanmelden voor een gratis abonnement op ’n Zee van Tijd, de digitale nieuwsbrief van het Zeeuws Archief. Deze verschijnt minimaal vier maal per jaar en biedt het laatste nieuws en achtergrondverhalen over Zeeuwse geschiedenis. Bijvoorbeeld over aanwinsten voor de collectie van het Zeeuws Archief die dankzij de donaties van de Vrienden zijn verworven.

Bekijk het actuele aanbod van cursussen en exposities.