Van het Zoutelande van BLØF naar het Zoutelande van Torbijn

De Zeeuwse band BLØF had alle inwoners van Zoutelande uitgenodigd voor de eerste dag (28 juni 2018) van Concert at Sea op de Brouwersdam. Uit volle borst zong iedereen het lied ‘Zoutelande’ met BLØF mee. Zoutelande is een hit en Zoutelande is hot!

Zoutelande was in de vorige eeuw ook al hot als vakantieoord. Handelsreiziger en fotograaf Jacob Torbijn uit Goes verkocht ansichtkaarten van Zoutelande. De foto’s voor de ansichtkaarten maakte hij zelf. Na zijn overlijden zetten zijn zonen zijn werk voort en trokken er op uit om foto’s van toeristische trekpleisters in Zeeland te maken om er ansichtkaarten van te maken en te verkopen.

Reis met Jacob Torbijn en zijn zonen Jan en Johan terug naar de vorige eeuw en geniet, met het lied Zoutelande van BLØF nog naklinkend in je oren, van het Zoutelande van 1930-1975!

Het fotoarchief van het familiebedrijf Torbijn is door de kleindochter van de oprichter van de firma J. Torbijn uit Goes geschonken aan het Zeeuws Archief.

Meer informatie: http://www.zeeuwsarchief.nl/actueel/fotoarchief-van-zeeuwse-prentbriefkaartenhandel1919-1982-online/

Bekijk de foto’s van Zoutelande uit de collectie Torbijn met de beschrijvingen erbij op de website van het Zeeuws Archief: http://www.zeeuwsarchief.nl/zoeken/?q=Zoutelande+%22Torbijn+fotoarchief%22&tab=images