Gevel van de gebouwen van het Zeeuws Archief aan het Hofplein in Middelburg, met de zandstenen toegangspoort naar de ingang.

Vacature voor Projectleider/ adviseur digitale archivering

Word jij onze nieuwe collega? Het Zeeuws Archief zoekt een projectleider/ adviseur digitale archivering voor 32 tot 36 uur per week.

Naast het beheren en beschikbaar stellen van 25 kilometer analoge archieven is het Zeeuws Archief specialist op het gebied van digitale duurzaamheid. Het Zeeuws e-Depot biedt digitale opslag, authenticiteit en toegankelijkheid en is beschikbaar voor archieven van alle Zeeuwse overheden en decentrale rijksinstellingen in Zeeland. Ook is het Zeeuws e-Depot beschikbaar voor de digitale archieven van bedrijven, verenigingen en stichtingen in Zeeland.

Het e-Team van het Zeeuws Archief is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Zeeuws e-Depot en werkt aan de aansluitingen van de overheden. In aansluittrajecten adviseren we over het op orde brengen van de digitale informatiehuishouding en bij inrichtingskeuzes op het gebied van digitaal archiveren en duurzaam informatiebeheer. Dit speelt zich af in een werkveld dat volop in ontwikkeling is. In verband met de uitbreiding van ons werkgebied zijn we per direct op zoek naar een:

Projectleider/ adviseur digitale archivering

voor 32 tot 36 uur per week

Taken

 • Je treedt op als projectleider in aansluittrajecten Zeeuws e-Depot met Zeeuwse overheden. Daarbij adviseer je over het op orde brengen van digitale archieven en begeleid je de organisatie in het proces van overbrenging.
 • Je zorgt voor een projectplan, impactanalyses en mappingsessies en je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het project.
 • Je informeert de archiefvormers overtuigend en deskundig op tactisch en operationeel niveau over de voorwaarden en wijze waarop digitale archieven naar een e-depot kunnen worden overgebracht: over zaken als metadata, toepassing van normenkaders en openbaarheidseisen.
 • In een bredere adviesrol ondersteun je overheden bij de ontwikkeling van een bewaarstrategie voor de digitale archieven en actuele ontwikkelingen als archivering by design. Daarbij ben je werkzaam op het grensvlak van bedrijfsprocessen, informatietechnologie en –architectuur.
 • Je onderhoudt contacten met leveranciers en ontwikkelaars.
 • Je deelt je ervaringen in deze projecten met je collega’s in het e-Team en werkt met hen aan de ontwikkeling van het Zeeuws e-Depot en de daartoe behorende werkprocessen.

Kennis en vaardigheden

 • Je kunt goed zelfstandig projectmatig werken.
 • Je bent accuraat, klantgericht, omgevingsbewust en daadkrachtig.
 • Je hebt gedegen kennis van digitaal informatiebeheer.
 • Je bent vaardig in het herkennen en benoemen van de specifieke informatiebehoefte van overheden en de vertaling hiervan naar een aanbod van kennis- en informatieproducten.

Functie eisen

 • Je hebt een relevante opleiding op het gebied van  informatiemanagement op minimaal HBO-niveau.
 • Je hebt ervaring als projectleider.
 • Je hebt ervaring in een adviesrol.
 • Je hebt kennis van methoden, technieken, applicaties en systemen op het gebied van digitaal informatiebeheer (met name DMS en zaaksysteem).
 • Kennis op het gebied van ICT en affiniteit met archieven (of andersom).
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Je beheerst de Engelse taal.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Daarbij is een pre:

 • certificering in één of meerdere projectmethodieken
 • ervaring met de informatiehuishouding van een gemeente, provincie of waterschap; records-management, systeemarchitecturen en/of preserveringstools
 • kennis van actuele ontwikkelingen als archivering by design, common ground, open data, e.a.

Ons aanbod

Het Zeeuws Archief beschikt over aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een prima werkomgeving. Afhankelijk van kennis en ervaring bieden wij een maximum salaris van € 4.225,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10). Daarnaast kent het Zeeuws Archief het zogenaamde Individueel Keuzebudget (IKB). Per kalenderjaar is de hoogte van het IKB 17,05% van het jaar inkomen.

Aanstelling is tijdelijk voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Hanneke van Aalst, afdelingshoofd Informatie & Kennis, tel. 0118-678800 of Frank Bloemsaat, coördinator e-Depot, tel. 0118-678816.

Interesse in deze functie?

Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 31 augustus 2019 en kan je per e-mail versturen naar vacature@zeeuwsarchief.nl onder vermelding van: Vacature Projectleider/ adviseur digitale archivering. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 16 en 18 september 2019.

Voldoe je niet aan alle eisen maar ben je wel enthousiast en gemotiveerd, dan vragen we je om toch te reageren.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Het Zeeuws Archief is dé werkplaats om de geschiedenis van Zeeland persoonlijk te ontdekken en te onderzoeken. Het Zeeuws Archief beheert en bewaart de archieven en collecties van overheden, particulieren en bedrijven in Zeeland en stelt deze beschikbaar aan het publiek. Het Zeeuws Archief wil uitgroeien tot hét e-Depot van Zeeland. Doel is het veiligstellen van de digitale informatie van en over Zeeland. Voor nu, en voor toekomstige generaties

Lijntekening in zwart van de gevel van het Zeeuws Archief.