Ben jij onze nieuwe archiefassistent?

Het Zeeuws Archief zoekt een archiefassistent voor 36 uur per week. Heb je interesse, reageer dan uiterlijk 27 februari 2022 op deze vacature.

In het Informatiecentrum van het Zeeuws Archief help je onze fysieke en digitale bezoekers op weg met hun onderzoek. De fysieke bezoekers kunnen terecht op onze locaties in Middelburg, Terneuzen en Zierikzee. Ben jij klantgericht, geïnteresseerd in de Zeeuwse geschiedenis, flexibel en een echte teamspeler, dan zijn wij op zoek naar jou.

Het Zeeuws Archief is voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid tot een vast dienstverband per direct op zoek naar een:

Archiefassistent voor 36 uur per week

Een grote ruimte met hoog plafond en op de houten vloer rijen tafels, op de achtergrond een balie met daarboven een groot schilderij.
De studiezaal van het Zeeuws Archief in Middelburg, 2021.

Het Zeeuws Archief is dé werkplaats om de geschiedenis van Zeeland persoonlijk te ontdekken en te onderzoeken. Het Zeeuws Archief beheert en bewaart de archieven en collecties van overheden, particulieren en bedrijven in Zeeland en stelt deze beschikbaar aan het publiek. Het Zeeuws Archief wil uitgroeien tot hét e-Depot van Zeeland. Doel is het veiligstellen van de digitale informatie van en over Zeeland. Voor nu, en voor toekomstige generaties.

Taken

 • Bezoekers van het Infocentrum wegwijs maken op de website en in de studiezalen in Middelburg, Terneuzen en Zierikzee, en hen ondersteunen bij hun onderzoek.
 • Het maken en online delen van scans van originele archiefstukken.
 • Archiefstukken ophalen voor bezoekers van de studiezalen, en deze weer terugbrengen in het depot.
 • Beantwoorden van vragen van klanten die per e-mail, WhatsApp en social media binnenkomen.

Kennis en vaardigheden

 • Je bent klantgericht.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt goed overweg met digitale middelen.
 • Je bent secuur en gaat zorgvuldig om met origineel archiefmateriaal.

Functie-eisen

 • Een VMBO/TL-opleiding of gelijkwaardig
 • In bezit van rijbewijs
 • Belangstelling voor de Zeeuwse geschiedenis
 • Het is een pré als je beschikt over het diploma archiefassistent of hiervan modules hebt gehaald.

Ons aanbod

Het Zeeuws Archief beschikt over aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een prima werkomgeving. De functie is ingedeeld in functieschaal 5 op basis van de Cao SGO. Daarnaast kent het Zeeuws Archief het zogenaamde Individueel Keuzebudget (IKB). Per kalenderjaar is de hoogte van het IKB 17,05% van het jaarinkomen.

Er wordt een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar afgesloten met de mogelijkheid op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit zal in de loop van het betreffende jaar duidelijk worden. De standplaats is Middelburg.

Informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Hannie Kool-Blokland, directeur en leidinggevende van de medewerkers van het Infocentrum, tel. 0118-678800.

Interesse in deze functie?

Jouw sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 27 februari 2022 en kun je per e-mail versturen naar vacature@zeeuwsarchief.nl onder vermelding van vacature archiefassistent. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 8 maart 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.