Ben jij onze nieuwe HR-adviseur?

Het Zeeuws Archief heeft een vacature voor HR-adviseur, voor 20 uur per week. Heb je interesse, reageer dan uiterlijk vrijdag 7 oktober 2022.

Deel van een in rode baksteen uitgevoerde, historische gevel.
Deel van de gevel van het 18e-eeuwse Van de Perrehuis, huisvesting van het Zeeuws Archief in Middelburg.

Het Zeeuws Archief is dé werkplaats om de geschiedenis van Zeeland persoonlijk te ontdekken en te onderzoeken. Het Zeeuws Archief beheert en bewaart de archieven en collecties van overheden, particulieren en bedrijven in Zeeland en stelt deze beschikbaar aan het publiek. We doen dit met 60 betrokken medewerkers. Het Zeeuws Archief wil uitgroeien tot hét e-Depot van Zeeland met als doel het veiligstellen van de digitale informatie van en over Zeeland. Voor nu, en voor de toekomst.

De functie van HR-adviseur is een nieuwe positie bij een organisatie in beweging; bij het Zeeuws Archief werken steeds meer medewerkers en het uitbouwen van HR-advies en -ondersteuning is daarom nodig. Je hebt de mogelijkheid om de functie zelf vorm te geven, met veel vrijheid om HR-gerelateerde projecten op te pakken.

Vacature

Het Zeeuws Archief zoekt een

HR-adviseur

voor 20 uur per week

Wat ga je doen?

Als HR-adviseur houd je je bezig met alle facetten van het HR-vak. Je ondersteunt, adviseert en begeleidt medewerkers en leidinggevenden bij alle aspecten van het vakgebied. Je denkt mee over de ontwikkeling van het HR-beleid en vertaalt beleid naar acties op onderdelen binnen jouw werkgebied, zoals werving, selectie, opleiding, ontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Je stelt voor het MT adviezen op over tactische of operationele HR-vraagstukken.

Je bent het aanspreekpunt voor de medewerkers voor vragen en onderwerpen op HR-gebied. Je zorgt voor verbinding tussen dat wat de medewerkers nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen en de doelstellingen van de organisatie. Je doet voorstellen ter verbetering en verandering, bijvoorbeeld over kennisborging, vitaliteit en duurzaamheid. Verder ondersteun je bij functionerings- en beoordelingsgesprekken, en bij ziekteverzuimbegeleiding. Daarnaast administreer en rapporteer je over personeelsinformatie.

Lijntekening in zwart van de gevel van het Zeeuws Archief.
Het Zeeuws Archief aan het Hofplein in Middelburg, met rechts het Van de Perrehuis en links de ingang via de Brouwerijpoort.

Met wie werk je samen?

Dit alles doe je niet alleen; jouw functie maakt deel uit van de afdeling Beheer en Exploitatie. Je werkt nauw samen met het hoofd Beheer en Exploitatie en de medewerker personeelszaken. De salarisadministratie is uitbesteed aan de gemeente Middelburg.

Wie ben jij?

Je hebt een relevante achtergrond in het HRM-vakgebied, als gevolg van opleiding of werkervaring. Je kunt zelfstandig uiteenlopende zaken oppakken en je begrijpt dat zaken soms wat langer tijd nodig hebben. Daarnaast:

  • Heb je een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur HRM/MER of vergelijkbare studie;
  • Bezit je minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke HR-functie;
  • Ben je enthousiast en positief kritisch;
  • Denk je in mogelijkheden en pak je zaken proactief op;
  • Ben je communicatief sterk en ’to the point’, zowel schriftelijk als mondeling, en schakel je gemakkelijk met zowel directeur en MT-leden als collega’s;
  • Ben je thuis in de laatste ontwikkelingen binnen de arbeidswet- en regelgeving;
  • Heb je bij voorkeur kennis en ervaring met de Cao SGO

Wat bieden wij?

Een uitdagende en veelzijdige baan. Het Zeeuws Archief beschikt over aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een prima werkomgeving. De functie is ingedeeld in functieschaal 10 op basis van de Cao SGO, minimaal € 3.090 tot maximaal € 4.671,– bruto per maand bij 36 uur per week (peildatum 1 april 2022).
Daarnaast heb je recht op een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris en ben je aangesloten bij het pensioenfonds ABP. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, alsmede een thuiswerkvergoeding op basis van de Cao. Je ontvangt een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer.

Ons uitgangspunt is in principe een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. De standplaats is Middelburg.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Angelique Groenewegen, afdelingshoofd Beheer en Exploitatie, 0118-678808.

Interesse in deze functie?

Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 7 oktober 2022 en kan je per e-mail versturen naar vacature@zeeuwsarchief.nl onder vermelding van: Vacature HR-adviseur. De sollicitatiegesprekken plannen we in overleg.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.