Studiezaal per 20 oktober voorlopig gesloten

In lijn met de nieuwe maatregelen van de regering tegen de verspreiding van het coronavirus heeft het Zeeuws Archief besloten de studiezaal in Middelburg met ingang van dinsdag 20 oktober voorlopig te sluiten.

De regering heeft de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus 13 oktober 2020 verder aangescherpt. Aangezien de bewegingsruimte in de studiezaal erg klein was geworden in verband met de verbouwing en vernieuwing van het dak, heeft het Zeeuws Archief besloten vanaf dinsdag 20 oktober de studiezaal te sluiten. Met de sluiting helpt het Zeeuws Archief het aantal reisbewegingen en mogelijke contactmomenten te beperken.

Als gevolg van de langdurige werkzaamheden aan het dak van de studiezaal zijn steeds grote delen voor bezoekers en medewerkers niet begaanbaar. De smalle looppaden maken het lastig voldoende afstand te houden.

Overeenkomstig met de duur van de aangescherpte maatregelen geldt de sluiting voorlopig voor vier weken, tot en met vrijdag 13 november.

Digitale dienstverlening gaat door

De digitale dienstverlening blijft gehandhaafd. Dat betekent dat het publiek via de website de archieven en collecties van het Zeeuws Archief kan doorzoeken en gedigitaliseerde archieven en collecties kan raadplegen. Voor hulp bij onderzoek en bij vragen kunnen onderzoekers gebruik maken van de bestaande contactmogelijkheden via WhatsApp en mail.

Ook blijft de gratis dienst ‘Scannen op verzoek’ van kracht. Hierbij kunnen onderzoekers via de archiefinventaris scans van archiefstukken bestellen. De bestelde scans komen daarna voor iedereen online beschikbaar.