Sluiting studiezaal t/m 20 november voorlopig verlengd

Het Zeeuws Archief handhaaft de sluiting van de studiezaal vooralsnog tot en met vrijdag 20 november 2020. Dat is in lijn met de aangescherpte maatregelen van de regering tegen de verspreiding van het coronavirus.

De regering heeft 3 november 2020 de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus  verder aangescherpt. Na een eerdere aanscherping, op 13 oktober, en in combinatie met de gevolgen van de vernieuwing van het dak voor de bewegingsruimte, had het Zeeuws Archief de studiezaal reeds gesloten.

De studiezaal blijft vooralsnog gesloten tot en met vrijdag 20 november. Met de sluiting helpt het Zeeuws Archief het aantal reisbewegingen en mogelijke contactmomenten te beperken.

Digitale dienstverlening gaat door

De digitale dienstverlening blijft gehandhaafd. Dat betekent dat het publiek via de website de archieven en collecties van het Zeeuws Archief kan doorzoeken en gedigitaliseerde archieven en collecties kan raadplegen. Voor hulp bij onderzoek en bij vragen kunnen onderzoekers gebruik maken van de bestaande contactmogelijkheden via WhatsApp en mail.

Ook blijft de gratis dienst ‘Scannen op verzoek’ van kracht. Hierbij kunnen onderzoekers via de archiefinventaris scans van archiefstukken bestellen. De bestelde scans komen daarna voor iedereen online beschikbaar.