Sluiting locaties Zeeuws Archief tegen verspreiding coronavirus

Het gebouw van het Zeeuws Archief in Middelburg is met ingang van dinsdag 17 maart 2020 gesloten voor het publiek. De digitale dienstverlening blijft waar mogelijk gehandhaafd. De maatregel geldt in elk geval tot en met 6 april en is gericht op het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus.

Het Zeeuws Archief volgt de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarom gaat per 17 maart 2020 ook de locatie van het Zeeuws Archief in Middelburg dicht voor het publiek. De studiezaal in Terneuzen, het Historisch Informatiepunt (HIP), was al gesloten.

De digitale dienstverlening blijft waar mogelijk gehandhaafd. Dat betekent dat vragen per mail en whatsapp beantwoord worden. Het op verzoek laten digitaliseren van archiefstukken wordt echter opgeschort. De medewerkers van de studiezaal zijn telefonisch niet bereikbaar.

Vrijwilligers werkten sinds 12 maart niet meer in het Zeeuws Archief in Middelburg, vanaf 18 maart werken ook alle medewerkers van het Zeeuws Archief thuis.

Telefonisch is het Zeeuws Archief niet bereikbaar. In uitzonderlijke situaties kan echter contact worden opgenomen met 06-18022585 (gebouw en facilitaire zaken; tijdens kantooruren) of 06-31654573 (algemeen).

Alle maatregelen gelden in navolging van de richtlijnen van het RIVM voorlopig tot en met maandag 6 april.