Scans Zeeuws Archief te zien in Westkapelle

In de expositie ‘Westkapelle en haar kerken, toen en nu’ in de Moriakerk Westkapelle zijn een aantal scans te zien van archiefstukken uit het Zeeuws Archief. Zeeuws Archief vrijwilliger en Westkapellaar Lou Huibregtsen heeft deze bovendien getranscribeerd; het oud schrift hertaald.

Archiefstukken

Er zijn scans te zien van de notulen van de kerkenraadsvergadering uit verschillende jaartallen op belangrijke momenten. Notulen uit 1682 m.b.t. de overstroming, uit 1774 mb.t. de Nieuwe Psalm berijming en 1831 m.b.t. de brand in de kerk. Scans van het voorblad van het kerkenboeken geven een leuk beeld van hoe zo’n kerkenboek eruit zag.

 • Notulenboek van de kerkenraad. Archief Hervormde Gemeente Westkapelle, inv.nr 1

 • Notulen over de dijkdoorbraak in 1682. Notulenboek van de kerkenraad. Archief Hervormde Gemeente Westkapelle, inv.nr 1

  Bezichtigen

  Bezoekers maken naast het interieur van de Moriakerk kennis met het kerkelijk leven op het dorp door deze expositie ‘Westkapelle en haar kerken, toen en nu’. De expositie is te zien tijdens de openstelling van de kerk op de Open Monumentendag zaterdag 14 september en ook elke vrijdag t/m 13 september van 15.00 – 17.00 uur.

  Adres Moriakerk: Markt 67 in Westkapelle.

  Openstelling Moriakerk

  www.openmonumentendag.nl

  Dijkdoorbraak Westkapelle 1682

  Lees ook de eerder verschenen blog over de getranscribeerde teksten van Lou Huibregtsen over de dijkdoorbraak in 1682.

  /blog/dijkdoorbraak-uit-1682-in-expositie-te-westkapelle/