Scans openbare akten van de burgerlijke stand van de Gemeente Terneuzen online

Alle openbare akten van de burgerlijke stand van de Gemeente Terneuzen zijn voortaan online te raadplegen. Daarmee zijn nu van álle Zeeuwse gemeenten de openbare akten van de burgerlijke stand in te zien en te downloaden via de websites van zowel het Zeeuws Archief en Archieven.nl als Zeeuwen Gezocht, de personendatabase van het Zeeuws Archief.

Zoek naar personen op de websites van het Zeeuws Archief, Zeeuwen Gezocht of bekijk de scans op Archieven.nl.

Vrijwilligers van het Zeeuws Archief voerden eerder al gegevens van de openbare akten van de burgerlijke stand in. Met dank aan de Gemeente Terneuzen zijn nu ook de scans van de akten gekoppeld aan de gegevens. Hierdoor zijn scans gemakkelijker te vinden.

Het gaat om de openbare akten van de burgerlijke stand van de voormalige gemeenten Axel, Biervliet, Hoek, Koewacht, Overslag, Philippine, Sas van Gent, Terneuzen, Westdorpe en Zuiddorpe. Ook van Waterdijk, een zelfstandige gemeente in de periode 1796-1814, zijn de scans beschikbaar.

De openbare akten van de burgerlijke stand van de huidige gemeente Terneuzen betreffen in totaal 185.254 akten, verdeeld over 76.368 scans. De akten van geboorte, huwelijk en overlijden zijn openbaar vanaf respectievelijk 100, 75 en 50 jaar. De burgerlijke stand begon in Zeeuws-Vlaanderen, in tegenstelling tot de rest van Nederland, al per 22 september 1796.

Met de scans van de openbare akten van de burgerlijke stand van de Gemeente Terneuzen zijn nu van álle dertien Zeeuwse gemeenten de scans hiervan via internet vrij in te zien en te downloaden.