podcast gemeente Vlissingen sluit aan op Zeeuws e-Depot

Podcast over Zeeuws e-Depot

Het Zeeuws Archief vertelt in de VNG Podcast Grip op Informatie over het Zeeuws e-Depot. Met de aansluiting van de Gemeente Vlissingen op het Zeeuws e-depot als praktijkvoorbeeld, worden vakgenoten bijgepraat.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt in het kader van een thematiendaagse een podcast speciaal voor wie werkt met archief- en overheidsinformatie. De tiendaagse heeft dit jaar als thema ‘E-depot, de grenzen vervagen’. Het Zeeuws Archief werkt al jaren aan een eigen Zeeuws e-Depot en zet zich in voor kennisdeling onder collega’s en gemeenten.

podcast gemeente Vlissingen sluit aan op Zeeuws e-Depot
podcast gemeente Vlissingen sluit aan op Zeeuws e-Depot

Frank Bloemsaat, coördinator Zeeuws e-Depot bij het Zeeuws Archief en Bjorn Francke van gemeente Vlissingen leggen in de podcast uit wat een e-Depot nou precies is. En ze bespraken waar ze zoal tegenaan lopen bij de aansluiting van Vlissingen bij het Zeeuws e-Depot in de praktijk.

De podcast is te beluisteren op zowel Spotify als Soundcloud:
Spotify
Soundcloud
Of lees het transcript

 

De Thematiendaagse 2024: ‘E-depot, de grenzen vervagen’ wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) en start op 18 maart. Het programma bestaat uit online en offline events, speciaal voor informatie- en archiefprofessionals. Bekijk het programma.

Wat is het Zeeuws e-Depot?

Het Zeeuws e-Depot biedt Zeeuwse overheden digitale opslag, authenticiteit en toegankelijk in het Zeeuws e-Depot.

/expertise-in-archiveren/zeeuws-e-depot/