Mijn Studiezaal

Wanneer je de archiefinventarissen van het Zeeuws Archief doorzoekt, kun je gebruik maken van de dienst Mijn studiezaal. Die biedt allerlei functies. De dienst maakt deel uit van de website Archieven.nl. Hier presenteren ongeveer tachtig Nederlandse archiefdiensten en andere erfgoedinstellingen hun archieven en collecties. Ook het Zeeuws Archief.

Account aanmaken

Ga naar de archiefinventarissen en klik rechtsboven op het logo van Mijn Studiezaal. Klik op ‘Registreren’ voor het aanmaken van een gratis account. Na het inloggen kun je gebruikmaken van de volgende functies:

Scans aanvragen

Je kan scans aanvragen via de ‘scannen op verzoek’ optie (Archiefbank) of het winkelwagentje als je bent ingelogd.

Favorieten bewaren

Archiefstukken kunnen als ‘favoriet’ worden bewaard. Het resultaat is een overzicht van alle als favoriet aangemerkte archiefstukken, inclusief links naar de archiefbeschrijving. Klik voor het bewaren als favoriet op het sterretje rechtsboven de beschrijving van het betreffende archiefstuk.

Reserveren

Wie zijn archiefstukken wil raadplegen in de studiezaal kan ervoor kiezen deze vooraf te reserveren. De stukken liggen dan gereed bij binnenkomst. Klik voor reserveren op de knop met de archiefmap, rechtsboven de beschrijving van het betreffende archiefstuk.

Als je nog geen pasnummer hebt, welke nodig is voor het reserveren van archiefstukken, dan kan je het volgende nummer gebruiken: 119-123456.

Forum: Tijdlijn – Mijn Tijdlijn

Een account biedt de mogelijkheid een vraag te stellen aan een andere archiefdienst dan het Zeeuws Archief. Ook kun je reageren op vragen van anderen.

Wil je een archiefdienst rechtstreeks – buiten het forum om – een vraag stellen over een archiefstuk? Gebruik dan de knop met de envelop, rechtsboven de beschrijving van het betreffende archiefstuk.

Een overzicht van archieftoegangen zoals die online worden getoond

Meer over de archiefinventarissen

Leer meer over de functies in de archiefinventarissen.

/plan-je-bezoek/studiezaal/uitleg-over-de-archiefinventarissen/