Studiezaal in Terneuzen

De studiezaal van het Zeeuws Archief in Terneuzen bevindt zich in het gebouw van Waterschap Scheldestromen. Hier kan je stukken inzien uit de archieven en collecties van het gemeentearchief Terneuzen en het Waterschap Scheldestromen over Zeeuws-Vlaanderen.

De studiezaal is op maandagen en donderdagen open; je bent welkom na het maken van een afspraak. Op de pagina Openingstijden vind je meer informatie over het reserveren van een werkplek.

Archiefstukken

In deze studiezaal kan je stukken inzien uit de archieven en collecties van:

  • het Waterschap Scheldestromen in Zeeuws-Vlaanderen. Deze archieven liggen in het depot van het Waterschapskantoor in Terneuzen.  Raadpleeg voor het toegang- en inventarisnummer van het gevraagde archiefstuk de archiefinventarissen.
  • het gemeentearchief Terneuzen. Deze worden in de depots in Middelburg bewaard. Raadpleeg voor het toegang- en inventarisnummer van het gevraagde archiefstuk de archiefinventarissen.

 

Archiefbeheer

Het Zeeuws Archief is verantwoordelijk sinds 1 oktober 2018 voor het beheer van de overgebrachte archieven van de gemeente Terneuzen en sinds 1 januari 2019 voor de archieven van het Waterschap Scheldestromen in Zeeuws-Vlaanderen.

kg2zuJTb_400x400

Thuis in Terneuzen - vrijwilligersproject

Vrijwilligers transcriberen volkstellingen en bevolkingsregisters van Terneuzen, Axel en Sas van Gent. Meer weten of wil je meehelpen? Lees meer.

/vrijwilligers-gezocht-voor-transcripties-terneuzen/

Zeeuws-Vlaamse collectie van het Waterschap Scheldestromen

Raadpleeg de archieven en collecties over Zeeuws-Vlaanderen van het Waterschap Scheldestromen

www.zeeuwsarchief.nl

Meer weten over onderzoek doen in Middelburg?

Praktische informatie voor bezoekers en het doen van onderzoek

/plan-je-bezoek/studiezaal/