Vrijwilligers

Meer dan 60 vrijwilligers ondersteunen het Zeeuws Archief bij tal van werkzaamheden.

Als vrijwilliger werk je op vrijwillige basis één of meerdere dagdelen mee. Het gaat om uiteenlopende werkzaamheden. Het merendeel van de vrijwilligers helpt bij het invoeren van persoonsgegevens uit diverse bronnen in de genealogische database Zeeuwen Gezocht. Enkele vrijwilligers voeren behoudswerkzaamheden uit in het restauratieatelier. Andere vrijwilligers digitaliseren afbeeldingen voor de digitale beeldbank van het Zeeuws Archief. Ook geven vrijwilligers met een educatieve achtergrond archieflessen aan leerlingen van scholen op Walcheren.

Tijdens mijn werk kan ik de geschiedenis letterlijk aanraken.

— Jan-Willem, sinds 2007 vrijwilliger bij het Zeeuws Archief

Wie vrijwilliger wil worden, moet minimaal gemiddeld één dagdeel per week per jaar besteden aan werken bij het Zeeuws Archief. Dat betekent niet dat iedereen elke week beschikbaar moet zijn. Sommige vrijwilligers delen hun werkzaamheden in afhankelijk van het seizoen, met bijvoorbeeld ‘een zomerstop’ en meer dagdelen in de wintermaanden.

De werkzaamheden lopen uiteen maar toch is er wel een gemeenschappelijke deler: precisie. Of het nu gaat om het reinigen van oude papieren, het scannen van foto’s of het maken van beschrijvingen, – zorgvuldigheid is een vereiste.

Vacatures

Het Zeeuws Archief is op zoek naar vrijwilligers voor:

  • het maken van scans. Enige computervaardigheid is vereist.
  • het beschrijven van beeld.

Een combinatie van beide taken behoort tot de mogelijkheden.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij het Zeeuws Archief?

Richt je tot K. (Kees) de Ridder, senior informatiebeheerder en coördinator vrijwilligers.

Stel je vraag