Keti Koti dialoogtafel bij het Zeeuws Archief

In dialoog tijdens de Keti Koti maaltijd!

Op donderdag 29 juni 2023 wordt opnieuw de Keti Koti dialoogtafel in het Zeeuws Archief gehouden. Je bent van harte welkom om mee te eten en het gesprek aan te gaan. De dialoogtafel is onderdeel van de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

Herdenkingsjaar

Dit jaar herdenken en vieren we dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen werd afgeschaft. In Zeeland is er al vele jaren aandacht voor het trans-Atlantische slavernijverleden als wezenlijk onderdeel van de Zeeuwse geschiedenis. De archieven van de Middelburgse Commercie Compagnie zijn hiervoor een belangrijke bron.

Dialooftafel

Tijdens de Keti Koti dialoogtafel is het mogelijk om face-to-face het gesprek aan te gaan tussen witte en zwarte Zeeuwen (en alle kleuren daar tussenin). De dialoog is gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in het heden en heeft als thema: ‘Herdenken en helen’.

De maaltijd op donderdag 29 juni 2023 begint om 17.30 uur (inloop: 17.00 uur).

logo keti koti

Aanmelden

Deelname kost €5,- per persoon en verloopt via de ZB.
Vanwege het beperkt aantal plaatsen en de samenstelling van dialoogkoppels is inschrijving verplicht.

dezb.op-shop.nl

Over Keti Koti

Op 1 juli 1863 is de slavernij afgeschaft in de Nederlandse Koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit wordt op jaarlijks op 1 juli, Keti Koti (verbreek de ketens), herdacht en gevierd. Kijk voor het volledige activiteitenprogramma op ssmz.org.

De dialoogtafel op 29 juni is een initiatief van Keti Koti Tafel Community Zeeland en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland / Four Freedoms Door Het Jaar Heen, Keti Koti Zeeland, ZB Bibliotheek van Zeeland, Europe Direct en het Zeeuws Archief.