Gemeentearchief Schouwen-Duiveland onderdeel Zeeuws Archief

Vanaf 1-1-21 zal het gemeentearchief Schouwen-Duiveland officieel onderdeel zijn van het Zeeuws Archief. De studiezaal blijft bereikbaar voor bezoekers en onderzoekers.

Locatie

De studiezaal van het Zeeuws Archief in Zierikzee blijft op de locatie in het souterrain van het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland. Het archief heeft daar een eigen ingang. Het depot op deze plek blijft voor het Zeeuws Archief de bewaarplaats voor de gemeentearchieven Schouwen-Duiveland.

Openingstijden

Vanwege de overgang is de studiezaal van het Zeeuws Archief Zierikzee gesloten van 1 januari tot en met 19 januari 2021. Op 20 januari hopen we dat onze deuren weer open gaan en ben je van harte welkom!

De nieuwe openingstijden zijn: dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00–17.00 uur. Op donderdagavond is de studiezaal open van 18.00–21.00 uur.

Reserveren

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal bezoekers aan de studiezaal beperkt. Voor een bezoek aan de studiezaal in Zierikzee is vooraf een plaats reserveren verplicht. Dat kan uitsluitend per e-mail:  reserverenzierikzee@zeeuwsarchief.nl.
Het Zeeuws Archief heeft ook in Middelburg en Terneuzen een studiezaal. In verband met coronaregels is de studiezaal in Terneuzen voorlopig nog gesloten. Kijk voor actuele informatie over een bezoek aan de studiezaal in Middelburg hier.

Digitaal

Alle gegevens van het gemeentearchief Schouwen-Duiveland zijn overgezet naar het zoeksysteem op de website van het Zeeuws Archief en zijn daarin te raadplegen. Een deel van de archieven is ook al gedigitaliseerd en als scan in te zien. Dit wordt in de toekomst uitgebreid.

Bekijk de collectie

collectie gemeentearchief Schouwen-Duiveland.

www.zeeuwsarchief.nl

Relatiebeheerder

Voormalig gemeentearchivaris Huib Uil is al in 2018 begonnen zijn kennis en kunde over te dragen aan Ilja Mostert. Inmiddels is Huib Uil met pensioen en zal Ilja in Schouwen-Duiveland het aanspreekpunt voor de cultuurhistorie blijven. Alle medewerkers komen in dienst van het Zeeuws Archief en zullen gedeeltelijk in Middelburg en in Zierikzee werken. Ze worden daarbij op beide locaties ondersteund door de nieuwe collega’s van het Zeeuws Archief. Er is de afgelopen tijd al veel kennis uitgewisseld.

Ilja Mostert laat in het volgend filmpje in 16 minuten het depot met wat topstukken zien en gaat bij collega Eef langs in de studiezaal.