Ga de dialoog aan tijdens de Keti Koti maaltijd!

Het Zeeuws Archief is blij dat de Keti Koti dialoogtafel op donderdag 30 juni 2022 weer in het archief gehouden wordt. U bent van harte welkom om mee te eten en het gesprek aan te gaan. De dialoogtafel is onderdeel van de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

Tijdens de Keti Koti dialoogtafel is het mogelijk om face-to-face het gesprek aan te gaan tussen witte en zwarte Zeeuwen (en alle kleuren daar tussenin). Een ontmoeting waarin wordt stilgestaan bij de gevolgen in het heden van het gezamenlijke slavernijverleden. Een verleden dat in het Zeeuws Archief tastbaar aanwezig is. De maaltijd en rituelen zijn verbonden met het leven op de plantages. De dialoog is gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in het heden.

De maaltijd op donderdag 30 juni 2022 begint om 17.30 uur (inloop: 17.00 uur). Aansluitend is er om 20.00 uur een wake bij het Slavernijmonument op de Balans in Middelburg. Aanmelden is verplicht.

logo keti koti

Ook de dialoog aangaan?

Vanwege een beperkt aantal plaatsen en de samenstelling van dialoogkoppels is inschrijving voor de dialoogtafel verplicht. Graag aanmelden vóór 20 juni 2022. De deelname is gratis.

dezb.op-shop.nl

Over Keti Koti

Op 1 juli 1863 is de slavernij afgeschaft in de Nederlandse Koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit wordt op 1 juli, Keti Koti (verbreek de ketens), herdacht en gevierd. Kijk voor het volledige activiteitenprogramma op ssmz.org.

De dialoogtafel op 30 juni is een initiatief van Keti Koti Tafel Community Zeeland en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland / Four Freedoms Door Het Jaar Heen, Keti Koti Zeeland, ZB Bibliotheek van Zeeland, Europe Direct en het Zeeuws Archief.