Beschikbaar stellen

De archieven en collecties worden beschikbaar gemaakt voor een breed publiek. Dat gebeurt op verschillende manieren. Van website tot open dag, van gastlessen tot studiezaal. Daarmee is het Zeeuws Archief bron van informatie en inspiratie voor iedereen met belangstelling voor de Zeeuwse geschiedenis.

Wie de bronnen over de Zeeuwse geschiedenis zelf wil onderzoeken kan terecht in de studiezaal en op de website.

Met exposities en archieflessen biedt het Zeeuws Archief een educatief aanbod aan scholen in Zeeland. Van primair tot en met universitair onderwijs.

Verkiezing van de Grootste Middelburger Aller Tijden, ter gelegenheid van de herdenking Middelburg 800 jaar. Burgemeester Harald Bergmann luistert naar het gloedvolle betoog van Johan Adriaan van de Perre (1738-1790). Het Zeeuws Archief organiseerde de verkiezing samen met de PZC. Op basis van de uitgebrachte stemmen door de lezers van de PZC werd Etty Hillesum (1914-1943) uitgeroepen tot de Grootste Middelburger Aller Tijden.

Steeds met uiteenlopende publieksactiviteiten brengt het Zeeuws Archief archieven en collecties steeds weer onder de aandacht. Van open dag, Vriendenlezing, Open Monumentendag, exposities tot cursussen, presentaties, lezingen en workshops.