Beschikbaar stellen

Het Zeeuws Archief maakt archieven en collecties beschikbaar voor een breed publiek.

Dat beschikbaar stellen gebeurt op verschillende manieren. Van website tot open dag, van gastlessen tot studiezaal. Daarmee is het Zeeuws Archief bron van informatie en inspiratie voor iedereen met belangstelling voor de Zeeuwse geschiedenis.

Infocentrum

Wie de bronnen over de Zeeuwse geschiedenis zelf wil onderzoeken kan terecht in een studiezaal en op de website. De medewerkers van het infocentrum van het Zeeuws Archief verzorgen dienstverlening op afstand en in de studiezalen in Middelburg en Terneuzen.

Online zoeken en vinden

De inventarissen van archieven en collecties zijn online doorzoekbaar. Enkele archieven zijn volledig gedigitaliseerd. Daarnaast biedt de personenzoekmachine Zeeuwen Gezocht nader toegankelijk gemaakte persoonsgegevens aan uit verschillende bronnen.

Educatie

Ter gelegenheid van 800 jaar Middelburg hield het Zeeuws Archief samen met de PZC de verkiezing van de Grootste Middelburger Aller Tijden. Burgemeester Harald Bergmann luistert hier naar het gloedvolle betoog van Johan Adriaan van de Perre (1738-1790). Op basis van de uitgebrachte stemmen van PZC-lezers werd Etty Hillesum (1914-1943) uitgeroepen tot de Grootste Middelburger Aller Tijden.

Met exposities en archieflessen biedt het Zeeuws Archief educatie aan scholen in en buiten Zeeland. Van primair tot en met universitair onderwijs.

Publieksbereik

Steeds met uiteenlopende publieksactiviteiten brengt het Zeeuws Archief archieven en collecties steeds weer onder de aandacht. Van open dag, Vriendenlezing, Open Monumentendag, exposities tot cursussen, presentaties, lezingen en workshops.

Infocentrum

Dienstverlening bij het doen van onderzoek, op afstand en in de studiezalen. Lees meer

/plan-je-bezoek/studiezaal/

Online zoeken en vinden

Doorzoek de archieven en collecties van het Zeeuws Archief

/onderzoek-het-zelf/

Educatie

Van basisschoolleerling tot amateuronderzoekers; het educatieve aanbod bevat voor ieder wat wils. Lees meer

/actueel/educatie/