samenwerking Zeeuws e-Depot met Preservica

Een eigen Zeeuws e-Depot met Preservica

Een eigen omgeving voor het Zeeuws e-Depot is in de maak. We gaan dat doen in samenwerking met Preservica Ltd.

We maken nu voor het beheer van de digital born archieven van onze partners gebruik van de omgeving die in samenwerking met het Nationaal Archief en de andere RHC’s is ontwikkeld.
Vanaf 2024 gaat het Zeeuws Archief zonder het Nationaal Archief verder met een eigen applicatie voor het Zeeuws e-Depot. Daarom zijn we volop in voorbereiding om deze al in 2022 te implementeren. Dan is er ruim de tijd om te testen, in te richten en te migreren.

Samenwerking met Preservica officieel

Voor deze eigen omgeving is een partner gezocht en gevonden. Na een aanbestedingstraject is Preservica als partner uit de bus gekomen. Op maandag 4 juli 2022 is de handtekening gezet onder het contract met Preservica Ltd. als leverancier. Dat gebeurde met een live videoverbinding, waardoor Mike Quinn, CEO Preservica in Boston USA, en Tracy Broadhurst, accountmanager van Preservica in Oxford UK, ook aanwezig konden zijn. John Jansen, vertegenwoordiger Preservica Nederland, en Hannie Kool-Blokland, directeur van het Zeeuws Archief, hebben hun handtekening gezet onder het samenwerkingscontract.

We zijn erg blij met deze stap en we gaan vol vertrouwen het proces verder samen in.

samenwerking Zeeuws e-Depot met Preservica
Hannie Kool-Blokland en John Jansen ondertekenen het samenwerkingscontract met Preservica

Mike Quinn, CEO Preservica: ‘Our Preservica community in The Netherlands is growing, and we are very pleased to welcome Zeeuws Archief to this community as well. A little investigation showed me that Zeeuws Archief has wonderful and rich archives. I even found out that Cornelis Evertsen de Jongste, a man from Zeeland, conquered New York in 1673.’

De partners zullen niet veel van de overgang merken, het werk gaat gewoon door. We kunnen onze e-Depotdienstverlening voortzetten en doorontwikkelen. Naast specifieke functionaliteiten voor preservering – het beheren en duurzaam beschikbaar houden van digitaal archief – biedt Preservica met API’s ook mogelijkheden voor ontwikkeling van de zoekfunctie en het realiseren van koppelingen met systemen bij onze partners.

Zeeuws e-Depot

Het Zeeuws e-Depot

Wat is het Zeeuws e-Depot?

/expertise-in-archiveren/zeeuws-e-depot/
Cornelis Evertsen de Jongste. Gravure, Zeeuws Archief, Zelandia Illustrata IV-366

Zeeuw verovert New York

Het Zeeuwse verhaal van Cornelis Evertsen de Jongste die in 1673 New York veroverde.

www.zeeuwsarchief.nl