Draag bij aan de 3D-reconstructie van historisch Veere

De rijke geschiedenis van Veere wordt straks in beeld gebracht in een bijzondere animatie in 3D. Om de reconstructie van historisch Veere te kunnen uitvoeren is initiatiefnemer Stichting Delta Cultureel een inzamelingsactie begonnen. De Walchers Archeologische Dienst en het Zeeuws Archief begeleiden de reconstructie.

Stichting Delta Cultureel wil de Veerse historie met een gedetailleerde en interactieve 3D-animatie op een moderne en tot de verbeelding sprekende manier terugbrengen.

Het 3D-model maakt het mogelijk in vogelvlucht door de tijd te reizen. Je ziet hoe Veere groeit, hoe monumentale panden verrijzen en weer verdwijnen, de vroegere veerpont naar Campvere uitgroeien tot het machtscentrum van de familie Van Borsele. Je neemt een kijkje in het illustere kasteel Sandenburgh of loopt over de imposante verdedigingswerken rondom Veere. Vanaf de statige Montfoortse Toren is het een komen en gaan van handelsschepen en walvisvaarders. En je maakt de Engelse inval in 1809 mee vanuit de frontlinie…

Donaties

De gemeente Veere draag 24.000 euro bij aan het project. Voor de resterende 7.000 euro doet Stichting Delta Cultureel een beroep op het publiek. Ook jij kan bijdragen door te doneren via de website Voor je buurt – Veere in 3D.

Het project is te volgen via Facebook: Veere in 3D.

Voor het project is een filmpje gemaakt van een ridder te paard, op zoek naar kasteel Sandenburgh. Bekijk Veere in 3D via Voor je Buurt op Vimeo.