CBG en Zeeuws Archief houden 31 augustus 'Familiegeschiedenis in de buurt'

Samen met archieven door het hele land organiseert het CBG dit jaar middagen waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staan. Op vrijdag 31 augustus 2018 is het evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ bij het Zeeuws Archief in Middelburg.
Tijdens een middagvullend programma worden bezoekers meegenomen in de wereld van stamboomonderzoek en regionale geschiedenis.

Er zijn lezingen, workshops en depotrondleidingen. Het belooft een middag boordevol familiegeschiedenis te worden.
Lo van Driel komt een lezing houden over de ups en downs in het archief. Lo van Driel vertelt over zijn ervaringen in archieven, hoe hij is begonnen met archiefonderzoek, wat hem triggerde om meer onderzoek te gaan doen en boeken te schrijven, hoe het ene onderzoek leidde tot het andere omdat hij tijdens het onderzoek personen tegenkwam die hem fascineerden en waar hij meer van wilde weten. Zo schreef hij onder andere over Van Dale – van het woordenboek – die afkomstig was uit Zeeland, en over Reimond Kimpe – een omtreden Vlaamse schilder die tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Zeeland vluchtte en in de Tweede Wereldoorlog collaboreerde.

Er is speciale aandacht voor ‘Wat staat daer?’, de online oefentool voor het lezen van oude handschriften. Het Zeeuws Archief zal deze middag officieel aansluiten bij ‘Wat staat daer?’

Er zijn workshops waarin CBG-experts je de kneepjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en schrijven over familiegeschiedenis. Er zijn speciale ‘tips & tricks’-sessies over WieWasWie en de CBG collectie.
Ook worden rondleidingen door het depot georganiseerd.

Tot slot is er een kleine informatiemarkt waar bezoekers zich kunnen laten informeren over de collectie van het Zeeuws Archief, CBG en ‘WieWasWie’ en informatie kunnen inwinnen over ‘Wat staat daer?’ en Gen.magazine.

Klik hier voor het volledige programma.

Vrienden van het Zeeuws Archief en het CBG kunnen gratis deelnemen aan het programma mét één introducé. Andere geïnteresseerden betalen € 5,-. Gezien de beperkte ruimte is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via communicatie@cbg.nl o.v.v. ‘Zeeuws Archief’ en eventueel vriendnummer.