Tweede druk 'Zeeën van Tijd' over historische locaties Domburg verschenen

Afgelopen week verscheen de tweede druk van ‘Zeeën van Tijd’, een boek over de rijke archeologie van Domburg en het Oostkapelse strand. Het boek is opnieuw verschenen omdat Domburg dit jaar 800 jaar stadsrechten heeft en bevat onder meer afbeeldingen uit de collecties van het Zeeuws Archief.

De eerste druk uit 2017 was al een aantal jaren uitverkocht. De tweede druk is aangevuld met nieuwe inzichten op basis van recente opgravingen. De inheems Romeinse Noordzeegodin Nehalennia, de vroegmiddeleeuwse handelsnederzetting Villa Walichrum, vikingvondsten, de vroeg- en volmiddeleeuwse ringwalburg Duinburg, laatmiddeleeuwse mottes en boerderijen, burgers & badgasten uit de nieuwe tijd, het dynamische landschap: alles komt voorbij.

Kaft van het boek ‘Zeeën van Tijd’ (2023).

Rijk geïllustreerd met stillevens van Pieter Crucq, artist impressions van Heleen van der Hoogt, foto’s uit archeologisch onderzoek en kaart- en beeldmateriaal uit de collectie van onder meer het Zeeuws Archief en het Zeeuwsch Genootschap.

Een co-productie van en inspirerende samenwerking met: Bernard Meijlink, Bram Silkens (Walcherse Archeologische Dienst), Nina Linde Jaspers (Terra Cotta Incognita), Aagje Feldbrugge (Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen), Pieter Crucq (Pieter Crucq Photography) & Heleen van der Hoogt (Hoog&Droog).

Interesse in een exemplaar? Verkoopprijs €15,-. Verkrijgbaar via het Zeeuws Archief, het Marie Tak van Poortvliet Museum en de Read Shop in Domburg, Museum Veere en in boekhandel De Drvkkery (Middelburg).