Internationale Archieven Dag op Twitter

Op zaterdag 9 juni is het Internationale Archieven Dag!
De organisatoren van @AskArchivists en @FollowAnArchive willen deze belangrijke archiefdag niet zomaar voorbij laten gaan. Om archieven en hun collecties, databases en publieksdiensten in het zonnetje te zetten, hebben ze voor 9 juni een wereldwijd Twitterevenement bedacht: #archday12.

#archday12

Archieven kunnen op die dag hun kennis, servicediensten en collecties extra onder de aandacht brengen. De organisatoren nodigen archiefdiensten uit om op 9 juni hun meest bijzondere documenten, archieven en collecties te delen via Twitter. Natuurlijk kunnen archiefdiensten ook twitteren over de databases en webcontent waarop ze trots zijn, of de mooiste afbeeldingen in de collectie laten zien. Kortom, alles waar archiefdiensten trots op zijn, kan gedeeld worden met de wereld via Twitter!

Zeeuws Archief doet ook mee

Op 9 juni zal het Zeeuws Archief laten zien waar zij trots op is, databases, archieven, speciale documenten, publieksdiensten, noem maar op. Volg @zeeuwsarchief op Twitter en kijk wat wij te bieden hebben!

Wat vindt u bijzonder?

Uiteraard kunt u, als fysiek en/of online onderzoeker en gebruiker van de archieven, die dag ook laten weten wat u bijzonder vindt aan een archief of collectie of aan de diensten die een archief levert. Twitter mee op 9 juni en sluit uw tweet af met de hashtag #archday12. Om mee te kunnen twitteren moet u wel eerst een twitteraccount aanmaken.
We hopen u zaterdag 9 juni op Twitter te ontmoeten om samen met ons Internationale Archieven Dag te vieren!

Aanvulling 11 juni 2012

Bekijk op dit Pinterest board een selectie van de documenten die het Zeeuws Archief op Wereld Archievendag heeft getwitterd.