Ik heb mijn certificaat

 

Gezicht op het Koorkerkhof te Middelburg met op de voorgrond een versierde plantenbak ter gelegenheid van het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina. Zeeuws Archief Beeldbank HTAM-A-0133

 

Ik heb gisteren voor mijn cursus Archiefbewerking de presentatie gedaan over mijn te bewerken archief: het archief van de Centrale Vakvereniging FNV, district Zeeland over de periode 1949-1992. We zijn er de hele ochtend mee bezig geweest omdat er 10 cursisten een presentatie moesten houden.

Na afloop gingen we met de hele groep vlug in de trein naar het Delfts Archief waar we een rondleiding kregen. Ik prijs me gelukkig met de ruimte die ik heb om in te werken en het mooie moderne ruime gebouw waar het Zeeuws Archief in is gehuisvest.

Na de rondleiding moesten de cursisten nog even in de nabespreking en ja hoor daar kwamen de cijfers van de module archiefbewerking. De spanning steeg want ik was nummer 7 op de lijst en Chaja, onze cursusleider, was zeer zuinig met beoordelen. Maar toen kwam het verlossende cijfer! Een 8!!! Het hoogste cijfer van alle 10 cursisten. Ik ben er erg blij mee en mijn collega’s en vooral mijn leidinggevende met mij. Ik heb in de koffiepauze dan ook een groot boeket bloemen gekregen en dat was buiten verwachting.

En nu als een speer de andere 21 meter archief toevoegen aan de 2 meter die bewerkt moest worden voor de cursus. Ik wil zeker voor december 2010 helemaal klaar zijn met dit archief, zodat het in de studiezaal geraadpleegd kan worden door bezoekers. Dit is nog een hele tijd, maar het is ook nog veel werk.