Avond over Zeeuws slavernijverleden met Maartje Duin & Peggy Bouva

Hoe een vondst op een Zeeuwse zolder leidt naar Zeeuwse familiegeschiedenissen op Surinaamse plantages. Daarover gaat een avond met Maartje Duin & Peggy Bouva, van de populaire podcast ‘De plantage van onze voorouders’, woensdag 30 maart 2022 in Middelburg. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan!

Maartje Duin & Peggy Bouva van de populaire podcast ‘De plantage van onze voorouders’ gaan 30 maart in het oude stadhuis van Middelburg op onderzoek uit. Dat doen zij samen met Noraly Beyer, voormalig NOS-nieuwslezeres, en Jan de la Hayze, voormalig huisarts op Walcheren.

Vier mensen zitten rondom een tafel en bekijken een tekening.
Op tafel het bezit uit de familie van Jan de la Hayze, om de tafel v.l.n.r. Jan de la Hayze, Maartje Duin, Noraly Beyer, Peggy Bouva.

Zo vond Jan de la Hayze in de collectie van zijn familie 19e-eeuwse objecten uit Suriname. Objecten die een link blijken te hebben met de tot slaaf gemaakte voorouders van voormalig nieuwslezeres Noraly Beyer. Waarom had zijn oma, in Suriname geboren, daar nooit iets over verteld?

Het collectief Urban Umbrella verzorgt spoken word en muziek. Het Zeeuws Archief geeft een korte introductie over een bijzondere bron voor onderzoek naar het Zeeuwse slavenhandelsverleden: het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie.

Over dit evenement

Het slavernijverleden, ook dat van Zeeland, staat volop in de belangstelling. Stichting Tout Lui Faut organiseert samen met Keti Koti Zeeland en University College Roosevelt een serie avonden over dit gedeelde verleden onder de titel ‘Ons Zeeuws slavernijverleden: samen op onderzoek uit’.

Deze eerste avond is woensdag 30 maart 2022, van 19.00 tot 22.00 uur, in het oude stadhuis aan de Markt in Middelburg. Wil je de avond bijwonen, meld je dan aan bij de link hieronder.

Wil je erbij zijn?

Meld je aan via deze link. Een kaartje kost 5 euro.

www.eventbrite.nl

Podcast beluisteren?

De podcast 'De plantage van onze voorouders’ van Maartje Duin heeft verschillende prijzen gewonnen. Lees meer

maartjeduin.nl